Міській дитячій клінічній лікарні подарували новий ультразвуковий діагностичний сканер

З нагоди першої річниці роботи Медичного центру NOVO, сьогодні, 28 листопада, до закладу завітали міський голова Львова Андрій Садовий та Голова Наглядової ради міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко. Центр працює всього рік, але за цей час надав послуги понад 2 тисячам пацієнтів, реалізував низку доброчинних програм і посів поважне місце у плеяді медичних закладів не лише Львівщини, а й Західної України в цілому.

«У Львові є унікальний центр, якому рівних немає на Західній Україні. Насправді, дітки можуть мати найякіснішу діагностику, і дорослі також. Пані Катерина Ющенко кожного разу, приїжджаючи до Львова, підтверджує свою любов реальними речами. Таких прецедентів в нас ніколи не було. Я б хотів, щоб всі інші брали хороший приклад.

Бачимо сьогодні унікальну співпрацю державно-приватного партнерства. Сюди Фондом Катерини Ющенко інвестовано 60 млн. грн. Я дякую пані Катерині, яка регулярно приїжджає, моніторить. І мені приємно, що рівень дуже високий і стабільний. Пані Катерина кожного разу робить приємні подарунки. І сьогодні ще одне обладнання сюди поступило. Ми також не можемо стояти осторонь. У нас у Львові ми вже маємо весь комплекс обладнання, який гарантує якісне обстеження для дітей. Ще немає одного апарату, який є дуже важливий, - коленоскоп для новонароджених. Ми домовилися, що в бюджеті на 2016 рік закладаємо кошти – орієнтовно 3 млн. грн. – для того, щоб у 2016 році ми такий апарат придбали і він був у нашій Міській комунальній дитячій лікарні. Фактично, ми завершуємо весь комплекс обладнання, яке має бути в нас у Львові, щоби дитина могла своєчасно отримати якісну діагностику. А професійність наших лікарів, звичайно, робить чудеса. Дай, Боже, щоб всі наші діти були здорові.

До речі, зауважу, що тривалість життя у Львові на 7 років є вищою, чим всередньому в Україні. У цьому також ваша велика лепта», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Від імені Благодійного фонду «Дитяча лікарня майбутнього» та Установи благодійного фонду «Центр медичних інновацій» Катерина Ющенко передала в безоплатне користування Львівській міській комунальній дитячій клінічній лікарні ультразвуковий діагностичний сканер ACCUVIX V10 LV. Вона вручила відповідний сертифікат головному лікареві ЛМКДКЛ Дмитру Квіту.

«Мені дуже приємно передати це ультразвукове обладнання. Ми дуже вдячні за співпрацю, що вже більше 10 років працюємо з вашою лікарнею. Ми раді, що могли зробити приватне і публічне партнерство. Я думаю, що це майбутнє медицини в Україні. Тільки через партнерство, тільки через страхову медицину ми зможемо змінити стан медицини в Україні. Дуже дякую, що ви передові.

Важливо, щоб у медицині України були нові підходи. Це включає приватні публічні партнерства, страхову медицину. Ми дуже багато за ці 20 років досягли, але зміни системи ми не зможемо покращити. І це дуже важливо, щоб благодійні організації співпрацювали з державою, з лікарнями. У всьому світі більшість лікарень є не державними, а неприбутковими організаціями. Ми дуже хотіли створити у Львові такий приклад, як може бути лікарня приватна, але неприбуткова. Тут безкоштовно обслуговуються і наші хлопці з АТО, і дітки. Ми б хотіли бачити у всій Україні такі інші підходи до медицини», - розповіла Голова Наглядової ради міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко.

«Ми сьогодні дійсно є свідками унікального явища на теренах нашої держави – державного публічного партнерства. Рік роботи цього центру, рік плідної співпраці на ниві покращення охорони здоров’я наших дітей. Щомісячно близько сотні пацієнтів тільки нашої клініки обстежується в цьому центрі, з них до 10% - соціальна квота, діти, які обстежуються безкоштовно. Ще 2 роки тому були організаційні проблеми, щоб цих дітей десь прилаштовувати на території м. Львова чи Києва для високоякісних обстежень.

Цей апарат – наша тривала мрія. Ультразвуковий широкодіапазонний сканер ми поставимо у нашій консультативній поліклініці. У нас вже є один, який нам міська рада 5 років тому купила. Це вже другий, який на високому рівні дасть змогу обстежувати дітей, від новонароджених до 18 років. Це органи черевної порожнини, стан судин головного мозку, серце, інші внутрішні органи. Окрім того, зменшить черги на обстеження. Ми дуже вдячні і зобов’язуємося його якісно і грамотно використовувати.

Сьогоднішня подія – це приклад того, що якщо влада хоче допомогти своїм громадянам, якщо вона повернута обличчям до громади міста, то і громада міста, і влада, і інвестори, доброчинці разом можуть зробити дуже і дуже вагомі справи для користі суспільства», - зазначає головний лікар Львівської міської комунальної дитячої клінічної лікарні Дмитро Квіт.

Висока якість медичного обслуговування, сучасна складна лікувальна апаратура – Львівська міська комунальна дитяча клінічна лікарня швидко наближається до сучасних європейських стандартів медичної допомоги. За сприяння Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000», ця лікарня однією з перших утворила Опікунську раду, яка активно працює вже десять років та допомагає закладу вирішувати нагальні питання. А у 2014 році на базі ЛМКДКЛ відкрили перший в Україні лікувально-діагностичний заклад, який працює на благодійних засадах, – Медичний центр NOVO.

«Нам дійсно приємно працювати у м. Львові. Нам комфортно працювати і з лікарями, і з владою. Приємно, що українські лікарі світового рівня відкликнулись на нашу пропозицію і приїжджають до Львова. Це головний дитячий ендокринолог України Наталія Зелінська та пластичний хірург Ростислав Валіхновський. Вони проводять тут безкоштовні прийоми. Ми маємо цікавий досвід у роботі телемедицини провідних київських фахівців – Тарас Мацієвський, професор Божко. Ми будемо разом з досвідченими лікарями, з владою працювати на те, щоб молоді медичні професіонали мали можливість тут вчитися і працювати», - додав голова правління Благодійного фонду «Дитяча лікарня майбутнього» Олександр Максимчук.

Довідка

Медичний центр NOVO створила Установа благодійного фонду «Центр медичних інновацій» – недержавна, неприбуткова благодійна організація. Засновником УБФ «Центр медичних інновацій» є Благодійний фонд «Дитяча лікарня майбутнього». У 2013 році фонд вирішив реалізувати пілотний проект, у якому впроваджувались би найкращі сучасні медичні, управлінські, навчальні технології, на базі одного з дитячих медичних закладів України. У тісній співпраці з МБФ «Україна 3000», який реалізує всеукраїнську програму допомоги дитячим медичним закладам «Від лікарні до лікарні», шляхом конкурсного відбору була обрана Львівська міська комунальна дитяча клінічна лікарня. Урочисте відкриття центру відбулося 11 листопада 2014 року, і відтоді він надає якісні медичні послуги усім верствам населення.

У Центрі встановлене надсучасне обладнання: магнітно-резонансний томограф, комп’ютерний томограф, ультразвукові сканери. Центр також працює у напрямках гінекології, неврології, надає допологову допомогу. На його базі здійснюють прийом пацієнтів відомі на всю Україну лікарі, такі як головний дитячий ендокринолог України Наталія Зелінська та пластичний хірург Ростислав Валіхновський. Задля спільної діяльності з надання якісної медичної допомоги, в тому числі на благодійних засадах, кілька тижнів тому Медичний Центр NOVO підписав угоди з Львівською обласною дитячою клінічною лікарнею «ОХМАТДИТ» та Західноукраїнським спеціалізованим дитячим медичним центром.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: