На Львівщині поліція затримала посадовців міськради-хабарників

Двоє чиновників однієї з місцевих рад Львівської області затримали за отримання 18 тис. гривень хабара за сприяння перемозі в конкурсі та отримання в оренду нерухомості. 

Як повідомили 28 листопада в облуправлінні Нацполіції, правоохоронці затримали обох на виході з державної установи.

Справу відносно хабарників скеровано до суду, їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

"Міська рада проводилак конкурс, переможець якого мав отримати в оренду об’єкт нерухомості комунальної власності (офісне приміщення площею 150 к. метрів). Однак існувала єдина негласна умова для перемоги –грошова винагорода. За умовами конкурсу перемогу отримав місцевий підприємець. Голова ради через свого підлеглого вимагав від чоловіка 18 тисяч гривень: лише при сплаті "компенсації" бізнесмена визнають переможцем у конкурсі, вінотримає знижку на орендну плату, а в подальшому, при бажанні, і викупить нерухомість", - зазначили у поліції.

Аби викрити посадовців-хабарників, підприємець звернувся по допомогу допрацівників Управління захисту економіки Львівщини.

У службовому кабінеті чиновники отримали від бізнесмена обумовлену суму грошей. Не зволікаючи, одразу поділили її між собою. На виході з будівліоперативники й затримали зловмисників – 39-річного чоловіка та 34-річну жінку. В обох правоохоронці вилучили по 9 тисяч гривень.

Судом підозрюваним було обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту з правом внесення застави.

Аби уникнути арешту, чоловік вніс 97 тисяч гривень, а жінка – 30 тис. грн.

Досудове розслідування по даному кримінальному провадженню закінчено. Обвинувальний акт відносно посадовців скеровано до суду.

Наразі обидва посадовці чекатимуть на вирок суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: