Для львівських бездомних влаштували благодійну вечерю

З метою вшанування пам’яті про жертв голодоморів, у Львові організували благодійну вечерю для безхатченків, які отримують соціальні послуги у Центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб. Організатори заходу – Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб, Львівський міський територіальний центр, управління соціального захисту Львівської міської ради, за підтримки ринку «Добробут», який надав значну частину необхідних продуктів. Про це пише Дивись Інфо із посиланням на прес-службу Львівської міської ради

«В дні пам’яті жертв Голодоморів ми спільними зусиллями вирішили приготувати для наших підопічних благодійну вечерю із традиційним українським борщем та кулішем. До приготування страв долучились підопічні бабусі Львівського міського терцентру разом з працівниками, які з теплотою людського серця й потребою допомоги ближньому готували благодійний вечір», - розповів в. о. директора Центру обліку та нічного перебування бездомних осіб Олександр Бородін.

«Події, які відбулись на території сучасної України 1932-33 років, навіки залишаться в серцях громадян. Наш обов’язок цю пам'ять підтримувати і поширювати правду про ті події, які ретельно приховувались тодішнім режимом. Саме тому в ці дні ми вирішили зробити особливу вечерю з домашніми стравами, оскільки бездомні, не маючи домашнього тепла, потребують єдності й всебічної підтримки», - повідомив в. о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

«Наші підопічні радо відгукнулись на пропозицію долучитись до цієї соціальної акції, адже є небайдужими й відчувають потребу допомогти ближньому. Про це свідчить й та енергія, з якою відбувався процес приготування, й радість в очах від можливості творити добро», - зазначив директор Львівського міського територіального центру Віталій Брославський.

З питань співпраці, прохання звертатись у Центр обліку та нічного перебування бездомних осіб за тел.: 233 14 79 або 233 10 49, адреса: вул. Кирилівська, 3а.

Довідка

Минуле століття пронеслося над Україною трьома жахливими голодами: 1921-1922 рр., 1932-1933 рр., 1947 р. Найбільш нищівним для нашого народу виявився голодомор 1932-33 рр., який, за підрахунками різними дослідників, забрав близько 10 млн. осіб. З цих втрат 3 млн. 941 тис. людей померли безпосередньо від голоду і 6 млн. 122 тис. – складають ненароджені.

Указом Президента України № 1310/98 від 26.11.1998р., в Україні встановлено День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій відзначати у четверту суботу листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: