«Карітас» Львова готується до виставки-ярмарку «Веселе рукоділля»

У «Центрі соціальної допомоги» Благодійного фонду «Карітас-Львів УГКЦ» 3 грудня відбудеться виставка-ярмарок «Веселе рукоділля». Реалізація цього заходу здійснюється за підтримки управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Фінансова підтримка становить 2900 грн. На ці кошти були закуплені необхідні заготовки, папір, фарби, стрічки і т.д. Особи літнього віку виготовляють власноруч вироби, зокрема, новорічні і різдвяні листівки, картини, різдвяні віночки, ялинкові прикраси, святкові свічки, браслети. Ці вироби реалізовуватимуться на виставці-ярмарку. Виручені кошти підуть на подальшу діяльність «Центру соціальної допомоги».

Метою заходу є підтримка та розвиток творчого потенціалу самотніх малозабезпечених людей та інвалідів похилого віку. У рамках акції проводяться також майстер-класи. Один з майстер-класів провів член Спілки художників України, викладач образотворчого мистецтва Тарас Носар, вимушений переселенець з Донецька. Також для допомоги запрошено студентів Львівського вищого художнього професійного училища.

Проект «Соціальний центр для потребуючих міста» започаткований спільно з «Просвітою» у 2004 році. Його ціллю було допомогти одиноким старшим львів’янам, які перебувають у скрутному матеріальному становищі та проживають у незадовільних побутових умовах. За час своєї діяльності користувачі Центру брали участь у всіх суспільно важливих заходах, що проводились як церковною, так і міською, обласною владами.

Після завершення проекту, з огляду на соціальні потреби та бажання осіб похилого віку бути соціально активними та корисними суспільству, БФ «Карітас-Львів УГКЦ» продовжив діяльність «Центру соціальної допомоги», незважаючи на відсутність окремого фінансування.

«Щодня з 12.00 год. до 16.00 год. особи літнього віку збираються у приміщенні «Центру соціальної допомоги» за адресою вул. Івана Франка, 9. Тут вони мають можливість спілкуватись, проводити разом час, обговорювати наболіле. Жваву бесіду доповнює гарячий чай чи кава, а також смачні канапки. У центрі можна скористатись послугами пральні та душу. Час від часу організовуються екскурсії, спільні поїздки, творчі вечори, перегляди фільмів. Щосереди приходять студенти-практиканти 5 курсу Львівської духовної семінарії. Вони проводять морально-духовні бесіди, заняття з історії церковної музики та вивчення Біблії, ведуть екскурсії Львовом, розповідають про історію визначних культурних пам’яток і храмів. Користувачі проекту разом із семінаристами відвідали Крехівський монастир, побували у селі Раковець, яке відоме своїм цілющим джерелом», - розповідають організатори.

Щодня у центрі буває близько 10-15 осіб, загалом постійно послугами центру користуються 32 особи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: