Львівська молодь взяла участь в міжрелігійному тренінгу від Європейської Комісії

10-19 листопада поблизу Єревану, що у Вірменії, відбувся тренінг «У що вірить молодь». Тридцятьом учасникам проекту із Туреччини, Естонії, Молдови, Білорусі, Вірменії, Німеччини, Грузії, Данії, Португалії, Франції та України, віком 22 – 35 років, за десять днів навчання вдалося, крім конструктивного діалогу, створити підвалини для справжньої дружби і співпраці. Про це пише Дивись Інфо із посиланням на прес-службу ЛМР.

Тренінг відбувся з ініціативи організації Jugend Bildung und Kultur (JUBUK) за сприяння ERASMUS+. З України участь в проекті взяли Ірина Лазуркевич, Оксана Крутій та Руслана Ткаченко за підтримки львівського Центру міжрелігійного та міжконфесійного діалогу «Лібертас» («Libertas»). Таке навчання було орієнтовано на молодих людей, які беруть участь в різних молодіжних проектах, зокрема міжрелігійного спрямування, з метою підтримки їх професійного розвитку.

Захід відбувався в готельному комплексі в горах, що в Агревані, неподалік столиці. Організатори заходу поселяли учасників із представниками протилежних релігій та країн. Крім усього, самі тренери спілкувалися об’єктивно із молодими людьми, що сприяло глибшому вивченню релігійної та культурної спадщини один одних.

За словами директора Центру «Лібертас» Тараса Дзюбанського, «Проект «What YOUth believe - Interfaith Dialogue in Youth Work» - приклад вдалого міжкультурного та міжрелігійного обміну молоді. Такі заходи сприяють порозумінню між культурами, релігіями та народами».

Тренінг складався з ігор, обговорень, дискусій. Учасники проекту відвідали храми Вірменської апостольської церкви, місцеву мечеть та буддистський центр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: