Місто звільняє об’єкти оренди від недобросовісних орендарів

Ще 10 серпня 2006 року між управлінням комунальної власності та ДП ВАТ «Науково-дослідний інститут побутової радіоелектронної апаратури» «Науково-виробниче підприємство звукотехніки та інформаційних систем» укладено договір оренди № Г-4596-6 щодо отримання в строкове платне користування нерухомого майна, що на вул. Наливайка, 5. Об’єктом оренди були нежитлові приміщення, загальною площею 231 кв. м, що знаходяться на першому та другому поверхах.Про це пише Дивись Інфо із посиланням на прес-службу ЛМР.

Однак, довгий час орендар не здійснював орендну оплату, виникла заборгованість у сумі 55 783 грн. Тому за неналежне виконання умов договору оренди управління комунальної власності подало позов у Господарський суд Львівської області про стягнення заборгованості, розірвання договору оренди, звільнення та повернення об’єкта оренди.

Внаслідок ряду судових засідань, відповідач оплатив заборгованість. 27 жовтня 2015 року Господарський суд Львівської області задовольнив позовні вимоги позивача, а саме виніс рішення про розірвання договору оренди з ДП ВАТ «Науково-дослідний інститут побутової радіоелектронної апаратури» «Науково-виробниче підприємство звукотехніки та інформаційних систем», зобов’язав їх до 31.01.2016 р. звільнити орендоване приміщення, загальною площею 231 кв. м, та повернути його орендодавцю, управлінню комунальної власності.

«Управління комунальної власності як орган, що забезпечує наповнення міського бюджету, неодноразово звертається до орендарів з проханням вчасно оплачувати орендну плату. Але, на жаль, є недобросовісні орендарі, які не дотримуються умов договору, своїх зобов’язань. Для вирішення таких проблем, управління змушене в судовому порядку стягувати заборгованість, розірвати договір оренди та виселяти недобросовісного орендаря. Звільнені об’єкти на конкурентних засадах пропонуються для оренди чи приватизації усім охочим суб’єктам», - повідомила начальник управління комунальної власності Інна Свистун.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: