У Львові представлють виставу про історії боротьби жінок за свої права

Про це сьогодні, 30 листопада, під час прес-конференції з приводу показу документальної п’єси про права жінок «Сім» (Seven) сказала голова ГО «Центр «Жіночі перспективи» Любов Максимович, повідомляє Дивись.Інфо.

За словами Любов Максимович «Сім» – це реальні історії семи жінок з різних країн, які борються за свої права.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=832151396906155&set=a.376678369120129.1073741827.100003339081879&type=3&theater

«"Сім" є потужним проявом боротьби за демократію та права людини. 7 жіночих історій розповідають про боротьбу з дискримінацією, домашнім насильством, сексуальними знущаннями та порушенням прав жінок, як у власному житті, так і в суспільстві в цілому», - сказала Любов Максимович.

П’єса мандрувала світом, була показана понад 150 разів у 35 країнах, а в Україні її представили у Києві та Житомирі.

Кожного разу історію семи сміливих жінок розповідають інші автори. У Львові це будуть: громадський активіст, співзасновник ініціативи «Крим SOS» Алім Алієм, український журналіст, Остап Дроздов, соліст вокальної формації «Піккардійська терція» Славко Нудик, депутат Верховної Ради України Ірина Подоляк, письменниця Наталка Сняданко, вокалістка гурту «Джалапіта» Соломія Чубай та співак, музикант, композитор Павло Табаков.

Соломія Чубай додала, що це не феміністична вистава.

«У виставі немає жодного натяку на ненависть до чоловіків. Йде мова про систему, яку не можеш перебороти. У виставі також є багато політики, думок, переосмислення, спогадів про дитинство, про красу країн», - сказала Соломія Чубай.

Остап Дроздов зазначив, що львівська постановка буде особливою.

«У більшості випадків ця вистава ставилась у форматі читання з листка. Ми ризикнули піти іншим шляхом: у нас буде повноцінна вистава, де ми не матимемо підказок», - сказав Остап Дроздов.

Вистава є безкоштовною, показ відбудеться 07 грудня 2015 року о 19 год у Львівській обласній філармонії.

Зазначимо, що постановка режисера Володимира Борисюка викликала настільки великий інтерес, що забронювали майже усі квитки. Однак організатори закликають охочих прийти у день спектаклю, адже буде можливість і стоячи переглянути «Сім».

https://youtu.be/jA5SfY4-zFU

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: