1500 камер відеоспостереження встановлять у Львові

Камери будуть об'єднані в єдину мережу, приєднатись до якої може будь-який львів'янин.

У Львові буде встановлено півтори тисячі камер відео спостереження, які об’єднають у єдину мережу. Більше того – будь-який львів’янин, який має на фасаді свого будинку відеокамеру, зможе приєднати її до цієї мережі, повідомляє Дивись.Інфо із посиланням на портал «Твоє місто».

«Було створено стратегію спільно з представниками міста, Служби безпеки України та поліції. Ми створили єдине бачення, як має розвиватися ця система. Щоб не кожен своє розвивав. Це єдина спільна мережа, якою користуватимуться три відомства. І три центри моніторингу, щоб кожен дивився на те, що йому потрібно і вирішував свої проблеми», – розповів Юрій Гладун під час Всеукраїнської відкритої стратегічної сесії Lviv Smart City Day 2015.

За його словами, це дасть змогу вже до кінця року об’єднати в єдину систему камери, які слідкуватимуть за порядком у місті. Юрій Гладун зазначив, що збором і обробкою інформації займатимуться два дата-центри. Якщо один з них вийде з ладу, то другий зможе виконувати його функції.

Отриману із камер інформацію правоохоронці аналізуватимуть, щоб оперативно реагувати на події, які відбуваються на вулицях Львова.

«Ціль – не поставити багато камер, а створити аналітику, яка дасть можливість оперативно реагувати на події. Мова йде про невідомий предмет на вулиці, чи тіло, яке лежить, натовп, який збирається тощо», – зазначив начальник штабу ГУ МВС України у Львівській області.

Разом з тим до цього проекту зможуть долучитися і прості львів’яни. Планується, що наступного року буде створена мережа, куди можна буде підключити камери відеоспостереження, які встановлені на будинках, підприємствах, магазинах, в кафе та ресторанах. Це значно розширить можливість слідкувати за порядком в місті. Також створять сайт, куди виводитимуть відео з камер спостереження в різних районах міста. Відтак львів’яни, сидячи вдома перед комп’ютером, зможуть слідкувати за порядком у своєму районі. Та цей проект поки на стадії опрацювання.

Зараз у місті триває монтаж камер відеоспостереження. Правоохоронці кажуть, що завершення монтажу залежить від погодних умов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: