Екс-директор бронетанкового заводу у Львові, затриманий за розтрату ₴2 млн, не визнає своєї вини

На першому судовому засіданні в Сихівському суді міста Львова затриманий колишній директор Львівського бронетанкового заводу Олександр Остапець не визнав своєї вини. Його затримали за розкрадання 2 млн грн з державного підприємства, які призначалися для ремонту військової техніки для фронту.

Пише Дивись.Інфо з посиланням на ZAXID.NET.

«Я вважаю, що відповідно до матеріалів справи, з якими я ознайомився, я допустив службову недбалість», – заявив на лаві підсудних Олександр Остапець.

Військова прокуратура звинувачує екс-директора в розкраданні великих коштів та зловживанні службовим становищем. Змовившись із директором приватного підприємства «Пацифік-2», Остапець уклав фіктивний договір про ремонт 31 одиниці БМП-1. І у квітні цього року переказав на рахунок підставної фірми 2 млн 32 тис. 529 грн 17 коп.

«Остапець, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в інтересах приватного підприємства "Пацифік-2" та за попередньою змовою з директором ПП «Глев», у квітні 2015 року учинив розтрату чужого майна, яке перебувало у віданні ДПБТЗ у сумі 2 млн 32 тис. 529 грн 17 коп. Остапець вирішив під виглядом нібито капітального ремонту двигунів УТД-20, які не планували проводити, вчинити розтрату майна державного підприємства в інтересах приватного підприємства "Пацифік-2"», – зачитав обвинувальний акт військовий прокурор.

На суді представник від Львівського бронетанкового заводу Юрій Вавринюк подав клопотання визнати державне підприємство постраждалою стороною та відшкодувати збитки – повернути 2 млн грн, які виявили під час обшуку квартири Остапця. Представник бронетанкового заводу не відкидає, що це не єдині гроші, які міг «відмити» Остапець.

«На клопотання військової прокуратури, яке нам надійшло 3 тижні тому, ми акумулювали ті кошти в себе на рахунку. І зі згоди обвинуваченого Остапця, він погоджується, що завдав шкоду саме на таку суму. Ми не знаємо, чи це єдині кошти, які розтратив підозрюваний», – розповів радник директора Львівського бронетанкового заводу Юрій Вавринюк.

Зараз екс-директор Львівського бронетанкового заводу перебуває в СІЗО. Шевченківський суд Львова призначив запобіжну міру – арешт Остапця на два місяці з правом застави 30 млн грн. Заставу так і не внесли.

Нагадаємо, Олександра Остапця звільнили з посади керівника заводу в червні через невиконання виробничих планів на підприємстві. Зокрема, через затримки в налагодженні повноцінного серійного виробництва бронемашин «Дозор-Б».

1 жовтня слідчі військової прокуратури повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 ККУ (розкрадання коштів та зловживання службовим становищем). Того ж дня під час обшуків у будинку Остапця знайшли ₴2 млн, які призначалися для ремонту військової техніки, яку відправляють в зону АТО.

А вже 17 листопада стало відомо, що матеріали кримінального провадження стосовно нього передали до суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: