У Львові обговорили загрози безпеки України та ЄС

Керівники прикордонних відомств України, Угорщини, Республіки Польща, Румунії та Словацької Республіки за участі представників керівної ланки зовнішньополітичних та митних відомств України, держав–членів ЄС, Європейської Комісії, Агенції FRONTEX, EUAM та EUBAM обговорили сучасні та прогнозовані виклики і загрози безпеці спільного кордону України та Європейського Союзу, особливо у контексті міграційної кризи в Європі, а також питання сприяння вільному руху осіб і товарів через спільний кордон у контексті євроінтеграційних прагнень України. Про це пише Дивись Інфо

Учасники зустрічі:

  1. Констатували важливість подальшого розвитку тісного та взаємовигідного співробітництва та посилення координації дій з різних аспектів управління спільним кордоном України та Європейського Союзу.
  2. Підкреслили налаштованість продовжувати активну взаємодію в рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, у тому числі, у контексті початку тимчасового застосування її положень щодо поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС з 1 січня 2016 року.
  3. Рішуче засудили намагання терористичних організацій дестабілізувати безпекову ситуацію в Україні, Європейському Союзі та у світі загалом.
  4. Підкреслили важливість і пріоритетність спільної оперативної охорони кордону з метою ефективної протидії традиційним та новим формам протиправної діяльності, зокрема діяльності терористичних організацій, нелегальній міграції та контрабанді. У цьому зв’язку привітали ухвалення Україною Дорожньої карти з організації оперативної охорони на спільному кордоні України та ЄС та прогрес, досягнутий у її виконанні.
  5. Наголосили на важливості практичного впровадження ключових принципів та інструментів інтегрованого управління спільними кордонами, зокрема прикордонних перевірок у спільних пунктах пропуску. Погодились інтенсифікувати переговорні процеси стосовно укладання міжнародних угод про запровадження спільного контролю у спільних пунктах пропуску.
  6. Відзначили важливість надання міжнародної технічної допомоги Україні у питаннях реформування сектору управління кордонами та покращення інфраструктури державного кордону у відповідності до стандартів Європейського Союзу.
  7. Відзначили успішність діяльності Агенції ФРОНТЕКС як консолідуючого гравця в оперативному реагуванні на загрози транскордонного характеру.
  8. Висловили підтримку ініціативі України щодо ефективного посилення охорони східноїта південної ділянок державного кордону України, що, зокрема, сприятиме зменшенню ризиків зростання протиправної діяльності на спільному кордоні України та ЄС.
  9. Домовились розглянути можливість проводити зустрічі у такому форматі на регулярній основі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: