У Львові відбулась поетична зустріч з поетесою, яка пише антиросійські вірші

1 грудня, в актовій залі 58 Будинку офіцерів у межах чергового етапу соціального проекту «Мій тато захищає Україну» – фотопроекту «Час ВІЙНИ» відбулася поетична зустріч молодої української поетеси Анастасії Дмитрук з військовослужбовцями Львівського гарнізону.

Повідомили Дивись.Інфо у Львівському гарнізоні.

Талановита дівчина, ровесниця Незалежності нашої держави, стала відомою на всю країну після публікації в соціальних мережах та глобальній мережі Інтернет вірша «Никогда ми не станем братьями», написаного на знак протесту проти російської агресії і який став першим у низці віршів громадянської лірики поетеси.
У вступному слові координатор групи «Книжкова сотня» та співорганізатор проекту Людмила Біда наголосила на тому, що навіть в такий складний час, який переживають українці варто завжди знаходити місце музиці, літературі, поезії та творчості.

Анастасія Дмитрук читала присутнім свої щирі, просякнуті подіями, що відбулися в Україні за останні два роки, вірші зі збірки «Верните нам наше небо». У них вона звеличує українських військових, жінок, які чекають з війни своїх коханих, батьків, синів. Зокрема, в авторському виконанні прозвучали відомі широкому загалу вірші «Це моя і твоя війна», «Небесній сотні присвячую», «Я нам мира у Бога вимолю», а також сповненні звичайних людських почуттів – «Я прошу тебя, будь мне истинным», «Вы влюбитесь», які не залишити байдужими молодих військових та збурили хвилі аплодисментів на адресу авторки.

Поезію супроводжував та органічно доповнював музичний акомпанемент на роялі волонтера, концертмейстера Львівської Національної Музичної академії ім. М.Лисенка Тетяни Чайковської. Чудова лірична музика, автором якої є сама Тетяна та французький композитор Ян Тьерсен, гармонійно доповнював та підсилював емоції, виражені у віршах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: