Зі січня львів’яни платитимуть за воду на 7% більше

З 1 січня 2016 року тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення для львів`ян зростуть на 7%. Відповідне рішення прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), пише Дивись.Інфо.

Чинний тариф переглянули через зростання цін на енергоносії, зокрема від травня до листопада 2015 року тариф на електроенергію зріс з 1,662 грн до 1,825 грн (з ПДВ за 1 кВт/год). Окрім того, Нацрегулятор здійснив перехід від єдиного тарифу для всіх категорій споживачів, а саме виділив окремий тариф для оптових споживачів, що, своєю чергою, спричинило зростання тарифу для інших категорій споживачів, передає прес-служба Львівської міськради.

Відтак зі січня тарифи для населення, а також інших споживачів, які не є суб`єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, будуть такими: на централізоване водопостачання – 5,46 грн за 1 куб. м (з ПДВ); на централізоване водовідведення – 4,02 грн за 1 куб. м (з ПДВ). Тобто загалом львів`яни платитимуть за воду 9,48 грн за 1 куб. м проти чинного тарифу 8,86 грн (на 7% більше).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: