Лікарняна каса є першим кроком до страхової медицини в Україні

Про це сьогодні, 4 грудня, під час прес-конференції розказав заступник міністра охорони здоров’я, керівник апарату МОЗ України Роман Василишин, який прибув сьогодні до Львова з робочим візитом, повідомляє Дивись.Інфо.

За його словами аби вивести грошові потоки у «конвертах», які оплачують за надання медичних послуг і за медикаменти в аптеках необхідно впроваджувати лікарняні каси.

«Не секрет, що наразі система охорони здоров’я в нашій країні працює достатньо погано, і тому ми повинні шукати альтернативні шляхи. Один із них – лікарняна каса. Створення таких лікарняних кас дозволить всім громадянам звикнути до поняття страхової медицини. Це достатньо простий і доступний елемент, який можна впроваджувати по усіх областях. Для впровадження лікарняних кас не потрібні постанови або розпорядження міністерства», – сказав Роман Василишин.

Також Роман Василишин додав, що країна до страхової медицина не готова.

«Якби сьогодні Верховна Рада проголосувала за страхову медицину, наступив би колапс. Немає тарифів і економістів, лікарі та люди теж не готові, тому має бути перехідний період – лікарняна каса», – додав заступник міністра.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка зазначив, що лікарняна каса – це неприбуткова структура, що існує за рахунок членських внесків, які використовуються для лікування членів організації. Якщо людина щомісяця сплачує у таку касу від 50 до 100 грн і разом з цим, якщо захворіє, отримує широкий спектр медичних послуг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: