На один день старий львівський універмаг перетвориться на Центр сучасного мистецтва

12-го грудня у Львові відбудеться масштабна соціо-культурна подія #Anaidart. Акція обіцяє стати найяскравішою подією зими. Команда арт-менеджерів на одну добу перетворить простір архаїчного діючого універмагу “Магнус”, що знаходиться у самому сердці міста (вул. Шпитальна, 1), на величезну галерею сучасного мистецтва. Про це Дивись Інфо повідомила журналіст Галина Гузьо.

У програмі - демонстрація близько 500-та картин від 50-ти художників з усієї України. Витвори сучасного живопису, графіки та графічного дизайну висітимуть у вітринах, коридорах та інших найнесподіваніших місцях. Протягом дня демонструватимуться добірки відеопоезії від престижного київського літературного фестивалю CYCLOP та сюжети від редакції Громадське.культура. Не обійдеться без фешн-показів - їх буде три: зимова колекція сакрального одягу від Майстерні містерій, колекція урбаністичного одягу від молодого бренду UrbiEssentiа, показ капсули від колаборації Гаєва/Рибіцька. Особливістю показів, окрім антуражних просторів, стане те, що моделями виступатимуть відомі львів’янки - зокрема журналістки з Громадське.Львів, редакція журналу Ріа, телерадіоведуча Мар’яна Романяк, актриса Оксана Козакевич та інші.

Організатори радять звернути увагу на акцію, учасниками якої зможуть стати усі бажаючі - #Anaidart оголосив благодійну фотосушку. Будь-хто може принести роздруковані фотографії на будь-яку тематику і вивісити їх назагал. Єдиною умовою участі є благодійна пожертва у будь-якому розмірі. На зібрані кошти оргкомітет планує придбати фрукти та подарунки вихонцям Винниківської школи-інтернату №9 для дітей хворих на туберкульоз. Також працюватиме стенд, де продаватимуться поштівки ручного розпису авторства художників-учасників фестивалю: усі кошти з продажу додадуться до зібраних на фотосушці.

Проект #Anaidart є дітищем команди Urban Exploration Lviv Fest, добре відомої львів’янам та далеко за межами масштабними мистецькими акціями у незвичних локаціях. Ідейний лідер та керівник - Анаід Агаджанова - коментує: “Цього разу гасло події - “Мистецтву місце всюди!”. Ми впевнені, що коли навколо війна і майбутнє невизначене, дуже важливо вміти бачити красу та позитив у сірій буденності. Це своєрідна арт-терапія. Сподіваємося, що ця акція стане поштовхом подивитися позитивніше на те, що нас щоденно оточує і, можливо, оптимістичніше вбачати майбутнє”.

Фестиваль #Anaidart триватиме один день, за адресою: вул. Шпитальна, 1. Вхід на усі події безкоштовний.

Ознайомитись з усією інформацією про захід можна на сторінці в ФБ: https://www.facebook.com/urbanexplorationlviv/

Додаткова інформація - 063 263 68 30, [email protected]

Анаід Агаджанова, керівник Фестивалю #Anaidart.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: