У Львові освятять хрест, який вцілів під обстрілами у зоні АТО

У неділю, 6 грудня, до Львова привезуть хрест із зони АТО, який вцілів після обстрілів табору українських військових біля села Побєда на Луганщині.

Освятять хрест у гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла під час Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолить Митрополит Львівський УГКЦ владика Ігор з нагоди 4-ї річниці відкриття храму та Дня Збройних Сил України.

Аби максимально реально передати усі події й переживання, які відчули на собі бійці АТО, поруч з хрестом покладуть залишки розірваних снарядів та інші предмети, які відображають трагізм війни, передає Капеланство.info.

Хрест був привезений із с. Побєда Новоайдарівського району, що на Луганщині. Там у вересні 2014 року бойовики обстріляли ракетними установками український військовий табір разом з технікою. Табір внаслідок обстрілу був повністю знищений, але сам хрест залишився неушкодженим.

Його як символ незламності українського народу, Божої опіки над ним виставлять для почитання у гарнізонному храмі. На освяченні хреста та спільній молитві будуть присутні і військовослужбовці, які були свідками тих обстрілів. Початок Літургії – об 11:00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: