Для шкіл Львівщини планують закупити 110 автобусів та 1000 комп’ютерів – зустріч з нардепами

Народні депутати від Львівщини схвалили пропозиції облдержадміністрації щодо врахування у проекті держбюджету на 2016 рік фінансової підтримки освітньої галузі. Зокрема, вони підтримали необхідність придбання 110 шкільних автобусів на суму 132 млн грн та 1000 комплектів комп’ютерної техніки для усіх загальноосвітніх навчальних закладів вартістю 7 млн грн.

Про це йшлося під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки з народними обранцями.

Серед інших потреб у фінансуванні освітньої сфери депутати погодили необхідність придбання музичних інструментів для шкіл естетичного виховання на понад 24 млн гривень, а також закупівлі шкільних підручників за рахунок освітньої субвенції у 15,4 млн грн.

Народні обранці заслухали та підтримали рід інших пропозицій до Державного бюджету України на 2015 та 2016 роки, котрі раніше також знайшли підтримку у бюджетному комітеті Верховної Ради України. Йдеться про виділення коштів на завершення ремонту дороги у напрямку Львів-Бібрка-Івано-Франківськ – 90 млн грн, а також автомобільних трас до туристично-рекреаційних місць Карпатського регіону – 917 млн грн. Серед потреб Львівщини у додатковому фінансуванні – міжнародний проект із реконструкції Жовківського замку – 3,8 млн грн, реконструкція музею Пінзеля – 8 млн грн, покриття собівартості вугілля та технічного переоснащення ДП “Львіввугілля” – 916 млн грн, завершення реконструкції перинатального центру – 106 млн гривень та інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: