Львівщина співпрацюватиме з Хорватією у туристичній галузі

Про активізацію співпраці Львівської області та Республіки Хорватія у сферах економіки, туризму та культури йшлося  у понеділок, 7 грудня, під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватії в Україні Томіславом Відошевічом.

Присутні обговорили можливості спрощення візового режиму для українців. Окрім цього, сторони поспілкувалися щодо поглиблення економічних взаємин, зокрема у  галузі деревообробки, сільського господарства, а також  IT – сфері.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватії в Україні Томіслав Відошевіч розповів, що сьогодні відбудеться відкриття виставки фотографій "Хорватія з повітря" хорватського фотографа Давора Ростухара, яка є частиною великого фотоматеріалу про Хорватію у престижному виданні "NationalGeographic".

"Ця виставка, яку ми привезли, є своєрідним закликом до розвитку туризму", - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Хорватії.  За його словами, вранці відбулася зустріч з найвпливовішими туристичними агенціями, де обговорювалася питання розвитку туристичного потенціалу Львівщини та Хорватії.

У свою чергу Олег Синютка запропонував організувати  промо-тур для хорватських журналістів туристичними маршрутами Львівської області  та найкращими лікувально-оздоровчими  курортами Львівщини.

"Я щасливий з того, що знаходжуся у цьому історичному місці. Ця країна має великий потенціал. Тут люди налаштовані на Європу та європейські цінності", - зазначив  Томіслав Відошевіч. - Наша роль  у цьому процесі – надати вам максимальну підтримку". Надзвичайний і Повноважний Посол також наголосив, що Хорватія визнає територіальну цілісність України та вважає, що Крим та Донбас  – це Україна.

Керівник області також висловив вдячність за підтримку України хорватському  народу та загалом країнам ЄС.  "Дозвольте висловити захоплення Вашою особистою позицією. Оскільки, коли Хорватія виборювала незалежність, ви  пішли захищати свою  землю,  тому,  як ніхто інший,  сьогодні розумієте наш народ", - сказав Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: