Нардепи підтримали зміни до бюджетного законодавства з фінансування доріг – зустріч у Львівській ОДА

На ремонт автомобільних доріг загального користування Львівщина може отримати додатковий ресурс у 600 млн грн. Таку суму озвучив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Олег Демків на зустрічі керівництва області з народними депутатами України, яка відбулась у п'ятницю, 4 грудня.

Зокрема, очікується, що за рахунок відрахувань 35% надходжень акцизного податку від реалізації нафтопродуктів область матиме додатковий фінансовий ресурс у понад 300 млн грн. Окрім цього, пропонується також збільшити ставку акцизного податку з роздрібної реалізації паливо-мастильних матеріалів (з 5 до 10 відсотків), половина якого зараховуватиметься до обласних бюджетів. Загальна сума коштів, які можна буде спрямувати на ремонт автомобільних доріг, сягатиме 290 млн грн.

Окрім цієї ініціативи, нардепи також підтримали пропозицію Львівської ОДА щодо ремонту мостів на автомобільних трасах загального користування за кошти від перевиконання митних платежів. У перспективі це дозволить уникнути руйнації мостів і шляхопроводів, здійснити реконструкцію, капітальні і поточні середні ремонти доріг державного і місцевого значення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: