Львівська мерія скасувала дозвіл для будівництва на вул. Варшавська-Соснова

Сьогодні, 8 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради скасував дозвіл з порушення об’єктів благоустрою для влаштування будівельного майданчика на вул. Варшавська-Соснова. Основна причина скасування дозволу - відсутність державної експертизи, необхідної для початку будівництва, повідомляє Дивись.Інфо.

За словами начальника юридичного управління міськради Гелени Пайонкевич підставою цього рішення став лист від Укрдержбудекспертизи.

«Міська рада зверталась в "Укрдержбудекспертизу", аби дізнатись чи за цією адресою звертався забудовник чи проектант для отримання експертизи проекту будівництва Згідно із інформацією, викладеному у цьому листі, ніхто не звертався для погодження проекту за цією адресою», – сказала Гелена Пайонкевич.

Також Гелена Пайонкевич додала, що вищезгадана ділянка розташована у сейсмічній зоні, де будь-які будівні проекти повинні проходити експертизу.

«Між вулицями Варшавська-Соснова є сейсмічна зона, тому ми вважаємо, що забудовник здійснює будівництво з порушеннями», – додала Гелена Пайонкевич.

Згідно із рішенням виконкому, повідомити забудовника про скасування дозволу з порушенням об’єктів благоустрою для встановлення будмайданчика (будівництво багатоквартирного житлового будинку у Львові на вул. Варшавська-Соснова) повинна Шевченківська райадміністрація.

Нагадаємо, що на початку жовтня «Львівоблагропромбуд» отримав дозвіл на будівництво триповерхового будинку у житловому комплексі «Оранж». Однак забудовник мав намір звести там десятиповерховий будинок. Після сьогоднішнього рішення виконавчого комітету будь-яке будівництво на цій ділянці - незаконне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: