Робоча група при Львівській ОДА займеться питаннями пасажирських перевезень

При Львівській облдержадміністрації створять профільну робочу групу, котра комплексно займатиметься вирішення проблемних питань на ринку автобусних пасажирських перевезень. До її складу увійдуть представники обласної та міської адміністрацій, перевізники та активісти.

Про це у понеділок, 7 грудня, повідомила заступник голови ОДА Ірина Гримак під час зустрічі із автотранспортних підприємств.

Така робоча група напрацює пропозиції для вирішення проблемних питань, які сьогодні виникають у сфері пасажирських перевезень на рівні області та міста, - пояснила Ірина Гримак. - Сьогодні багато проблем в цій галузі вирішуються точково. Власне для того, щоб ми говорили предметно й комплексно, і буде створено таку групу".

На зустрічі також йшлось про врегулювання ситуації із кінцевими зупинками приміських та міжміських маршруток. Присутні погодились, що усі маршрути, в тому числі й курортних напрямків, повинні доїжджати лише до кінцевих автостанцій у межах Львова.

За словами в.о. заступника міського голови Володимира Шевчука, вже на наступній сесії Львівської міської ради буде запропоновано проект рішення, яке заборонятиме маршрутам туристичних напрямків заїжджати у місто, зокрема на Головний залізничний вокзал. У разі ухвалення такого рішення, доїзд пасажирів забезпечуватиме міський пасажирський транспорт, в тому числі із залізничного вокзалу на Стрийський автовокзал.

За словами Ірина Гримак, після цих змін також розглянуть питання щодо зменшення вартості проїзду у цих маршрутах. Це дозволить компенсувати витрати пасажирів, котрі приїздять з районів, пов’язані із додатковими пересадками на міський громадський транспорт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: