Регламент ЛОР погодять за тиждень

Львівська обласна рада досі не затвердила Регламенту – важливого документу, за яким вона повинна працювати. Питання перенесли вже вдруге через те, що депутатські фракції не встигли ознайомитися з підготовленим регламентом та внести свої пропозиції.

«Жоден з депутатів не подав жодної пропозиції, крім голови Комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики, тобто мене, – зазначає Роман Кізима, депутат «Об’єднання «Самопоміч». – Всі мої пропозиції були враховані, але ми хочемо, щоб працювала вся обласна рада, тому що це важливий документ. Тому ми зініціювали дати депутатам ще тиждень для ознайомлення з проектом регламенту».

Оновлений регламент Львівської обласної ради містить більш детально виписані основні положення, процедури в діяльності ради VII скликання. А також додано нові розділи: про відкритість і гласність у роботі ради, а також про антикорупційну діяльність обласної ради. Зокрема, комісія тепер може проводити експертизу будь-яких рішень обласної ради та комунальних підприємств, а також перевіряти тендерні документи на корупційну складову.

Нагадаємо, що оновлений регламент передбачає зробити пленарні засідання та засідання комісій відкритими для усіх охочих, та надати жителям Львівщини можливість створювати електронні петиції. Якщо петиція набере певний рівень підтримки серед громади, то таке прохання розглядатимуть депутати на сесії ЛОР.

прес-служба фракції «Об'єднання «Самопоміч» у Львівській обласній раді

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: