У Львівському музеї історії релігії відбувся вечір пам’яті Ірини Калинець

У неділю, 6 грудня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка відвідав вечір пам’яті з нагоди 75-річчя від дня народження Ірини Калинець, що відбувся в музеї історії релігії.

На вечорі пам’яті Великої Українки були присутні також рідні Ірини Калинець, науковці Тарас Салига, Іван Паславський, актори Наталка Половинка, Андріяна Курилець.

Спогадами про дружину ділився поет, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Ігор Калинець. Зазначимо, що він займається впорядкуванням творчої спадщини Ірини Калинець. Завдяки йому підготовлено й видано 8 томів у 12-ти книгах.  Перші три томи повного видання Ірини Калинець – це поезія, проза, романи, твори для дітей. Три томи (у чотирьох книгах) – її наукові праці. Над ними вона почала працювати ще у таборі, в ув’язненні. Серед них основна наукова праця, "мрія її життя" та основний здобуток "Вільні студії над текстами Святого Письма". У сьомому томі представлена публіцистика: статті, виступи, заяви. У наступних томах біографічні матеріали, документи, інтерв’ю, спогади про Ірину Калинець.

Крім того, окрасою вечора стали музичні дарунки від лауреата Національної премії ім. Тараса Шевченка Наталки Половинки і заслуженої академічної капели України "Трембіта".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: