Ганущин: Децентралізація покращить роботу працівників державної влади

10 грудня голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин підписав Договір взаєморозуміння в академічному й освітньому співробітництві між Львівською обласною радою, Львівським регіональним інститутом державного управління та Львівською обласною державною адміністрацією.

Підписання договору відбулося у Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Тристоронній договір також підписали директор Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, член-кореспондент НАН України Володимир Загорський, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Як зазначалося на урочистій церемонії підписання, укладення цього договору відкриває нові можливості для співпраці в інституційно-організаційному розвитку Львівщини, нормопроектній роботі, роботі з учнівською молоддю з питань розвитку нашої області.

Виступаючи на церемонії підписання договору, голова Львівської обласної ради зазначив: „Ми готуємося до істотної зміни повноважень, які прийдуть із децентралізацією. Інститут державної служби буде зазнавати істотних змін на краще. Слідом за ним, або паралельно з ним, зазнаватиме істотних змін на краще інститут посадових осіб органів місцевого самоврядування”.

„На жаль, живемо в час, коли кількість осіб, які перебувають в органах місцевого самоврядування і державної влади, поки що скорочується. Це такий час – час війни, час оптимізації. Але це абсолютно не означає, що молоді люди не мають права ці посади займати. Ми живемо в дуже динамічний час. Знання мови, знання комп’ютерної грамоти і бажання працювати – це той старт, з яким можна йти на роботу в органи місцевого самоврядування чи державної влади”, – підкреслив голова обласної ради, який теж навчався у Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Відтак, звертаючись до студентів цього навчального закладу, які були присутні на церемонії підписання договору, Олександр Ганущин повідомив, що незабаром і Львівська обласна рада теж проводитиме відкриті конкурси на посади керівників комунальних підприємств і комунальних закладів. Голова обласної ради переконаний, що інформація про такі конкурси має бути доступною, легко читабельною, не захованою від усіх, хто хоче взяти участь у таких конкурсах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: