Громадяни незадоволені судами, тому що їхні рішення не виконують

Незважаючи на те, що суди виносять рішення, органи юстиції їх не виконують. Це призводить до незадоволення громадянами роботою судів. Так, за останній рік виконавчі служби у п’яти західних областях виконали судових рішень на стягнення матеріальної шкоди лише на 4,4%.

Про це сьогодні, 10 грудня, під час прес-конференції на тему: «Оцінка судів Львівської області від користувачів їхніх послуг. Результати незалежного дослідження», яка відбулася у Львівському прес-клубі,  повідомила начальник відділу забезпечення роботи голови та заступників голови Львівського апеляційного господарського суду Валерія Максіна.

- Львівський господарський апеляційний суд проводив власне дослідження на прикладі судів Львівського апеляційного округу. До нас належать суди п’яти областей – Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької і Тернопільської . Суми, призначені до стягнення за 2014-2015 роки, виконані органами державної виконавчої служби всього на 4,4%, - каже вона.

За її словами, саме невиконання рішень суду і призводить до незадоволення громадянами роботою судів.

- Позивач вважає, що якщо суд виносить рішення, то він же і повинен гарантувати його виконання. А якщо такого немає, то ми маємо тотальне незадоволення громадянами судами, - каже Валерія Максіна.

Заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації у Львівській області Марія Коник вважає, що громадяни, яким доводиться користуватися послугами суду, можуть бути незадоволені через доступність, а точніше недоступність приміщень суду. Але інших приміщень у них просто немає.

- Ми відстежували вільні приміщення, які є, і зверталися до органів місцевої влади надати їх нам. На жаль, на сьогодні не вдається отримати такі приміщення. Коли вивільнялися приміщення військових частин та військкоматів, коли ліквідовувалися військові частини, то ми зверталися з листами, щоби отримати їхні приміщення. А ті приміщення мали досить велику площу. Але зараз питання ліквідації не актуально. А знайти сьогодні інші приміщення неможливо. Вирішенням була би побудова будинків правосуддя. Але існує постанова Кабміну, яка забороняє капітальне будівництва, - каже вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: