На Львівщині запрацював перший регіональний центр Національної академії мистецтв України

У середу, 9 грудня, за участі президента Національної академії мистецтв України Андрія Чебикіна, голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки відбулося відкриття Західного регіонального центру НАМ України.

Даний центр координуватиме  і підтримуватиме  наукові дослідження в ділянці культури і мистецтва Західного регіону України, залучатиме провідних фахівців та молодих науковців.

За словами Олега Синютки, дуже знаково, що саме на Львівщині створено перше регіональне відділення Національної академії мистецтв України. Оскільки такого мистецького потенціалу, який має Львівщина не має жоден регіон України.

"Я переконаний, що Західний регіональний центр Національної академії мистецтв України дасть можливість найкращим представникам українського та світового мистецтва репрезентувати себе тут на Львівщині, - сказав керівник області. -  Водночас ми розраховуємо, що за посередництва такого центру найбільш талановиті та обдаровані митці зможуть долучитися до справжніх метрів та поповнити школу львівського мистецтва, яке повинно домінувати не лише в Україні, але й у всій Східній Європі".

Як розповів президент НАМ України Андрій Чебикін,  науково-творча та дослідницька діяльність Західного наукового центру стане важливою складовою діяльності НАМ України, надасть можливість брати участь в розробці та реалізації регіональних творчих, наукових, соціальних, економічних та інших проектів і програм.

"Львівщину не дарма обрано для створення першого регіонального відділення, бо  Київ – це столиця адміністративна, а Львів – культурна, -  зазначив президент НАМ України. - Ще Борис Возницький визначив місце для роботи мистецько-наукового центру. Саме з його пропозицій розпочалася реалізація цієї ідеї. У Палаці Потоцьких буде резиденція нашого центру, наш штаб". Андрій Чебикін  розповів, що планується також відкрити і аналогічний Східний регіональний центр.

До слова, у західноукраїнському регіоні зосереджені могутні науково-творчі та освітні установи, такі, як: Львівська національна академія мистецтв, Львівський національний університет ім. Івана Франка, Національний університет "Львівська політехніка", Львівська державна музична академія ім. М. Лисенка, Львівська академія друкарства, відділення національних творчих спілок України, мистецькі навчальні заклади, театрально-концертні установи тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: