Для людей поважного віку організують екскурсію Львовом

У неділю, 13 грудня, 30 осіб старшого віку і самотніх дідусів та бабусь зі сіл Радехівського району у рамках програми "Мистецького вікенду у Львові" матимуть нагоду провести день Святого Андрія по-мистецьки.

"Ми вперше організовуємо таку духовно-культурну програму у Львові для самотніх людей старшого віку, - зазначає  директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська. - Ця мандрівка дасть змогу розфарбувати їх сіре життя та збагатитись духовно".

Для осіб поважного віку із сіл Оглядів, Опліцько, Нивиці, Монастирок-Оглядівський підготували дуже цікаву та насичену програму. Її спеціально складали відповідно до побажань гостей, які зголосилися на оглядову екскурсію стародавнім Львовом. Найбільше осіб поважного віку цікавила релігійна тематика та постать митрополита Андрея Шептицького.

Тому на свято Андрія гості із області побувають на літургії у соборі Св. Юрія, оглянуть  пам’ятник Митрополиту Андрею Шептицькому, відвідають собори Львова – зокрема храми Андрія, Преображення, Єзуїтів. Також послухають цікаву  інформативну лекцію про українську іконографію під музичний супровід у Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького та побувають на пізнавальній екскурсії у музеї Історії релігії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: