Влада світська і духовна спільно шукатимуть шляхи подолання проблеми пияцтва на селі

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка звернеться до депутатів обласної ради із пропозицією ухвалити рішення щодо обмеження продажу алкоголю в нічний час на території області. Про це йшлося під час засідання Ради єпископів Львівської області в ЛОДА у четвер, 10 грудня.

"У селах існує велика проблема із пияцтвом, - зазначив Олег Синютка під час засідання. - Якщо не вжити заходів – отримаємо непоправні наслідки. Влада зі свого боку шукатиме шляхи розв'язання проблеми працевлаштування та зайнятості мешканців сіл. До прикладу, на Львівщині планується реалізувати проект "500 успішних господарств", який дозволить селянину, працюючи на власних земельних паях, отримувати прибуток. Окрім того, ми задіяли народні доми Львівщини, де проводяться різноманітні мистецькі акції та зустрічі. Я переконаний, що кожен мешканець області, який матиме альтернативу, зайвий раз не піде у шинок чи алкомаркет".

Також очільник області запропонував священнослужителям у кожній парафії пропагувати здоровий спосіб життя та оприлюднити звернення про шкоду алкоголю.

Своєю чергою Владики розповіли голові ОДА, що у деяких церквах функціонують недільні школи, де проводять час і молодь, і старші за віком люди. В цьому питанні дуже багато залежить від пароха на селі, чи може він згуртувати громаду і чимось зацікавити.

Під час зустрічі піднімалися й питання боротьби з корупцією, а також спільної допомогти військовослужбовцям, які воюють на Сході України, демобілізованим та родинам загиблих Героїв.

"Ми маємо на сьогодні 5800 демобілізованих військових, які повернулися з фронту, та 207 родин, які втратили рідних, - наголосив Олег Синютка. - Якщо ми цих людей не підтримаємо – наслідки можуть бути непередбачуваними".

Також Олег Синютка повідомив, що найближчими днями відбудеться зустріч з головами сільських та селищних рад Львівщини щодо вищезгаданих питань.

Зазначимо, що на засіданні Ради єпископів Львівської області  були присутні очільники Єпархій православних та католицьких церков Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: