Львів’янин Андрій Волокітін – чемпіон України з шахів

Вчора, 14 грудня, у Львові завершились чемпіонати України з шахів серед чоловіків та жінок, які впродовж майже двох тижнів визначали кращих шахістів 2015 року.

Серед чоловіків найкмітливішим виявився львів’янин Андрій Волокітін, який набрав 7 очок та за додатковими характеристиками випередив усіх суперників. Ще один львів’янин – Мартин Кравців здобув «срібло», «бронза» у мукачівця Захара Єфименка.

«Минулорічний переможець Кузубов в останньому турі після 70-го ходу потиснув руку супернику, вітаючи Волокітіна з перемогою. Через 11 років Андрій вдруге став чемпіоном України, а Кравців вперше потрапив у призери», – розповів прес-секретар змагань Іван Яремко.

Серед жінок перемогла Анастасія Рахмангулова з Миколаєва з 6,5 очок. Ольга Калініна з Тернополя на другому місці, киянка Юлія Осьмак – на третьому. У них по 6 очок.

Чемпіонка світу з шахів Марія Музичук, яка цьогоріч змагалась з чоловіками, зайняла 10-ту сходинку національної шахової першості.

Церемонія нагородження та закриття чемпіонатів України з шахів відбулась вчора в приміщенні НУ «Львівська політехніка». Під час урочистостей голова тренерської комісії ФІДЕ гросмейстер Адріан Михальчишин вручив почесну нагороду Міжнародної федерації шахів заслуженому тренеру України Володимиру Грабінському – традиційну статуетку роботи львівського скульптора Володимира Одрехівського «Древо шахів» – як кращому тренеру світу за роботу з молоддю.

«Символічно, що саме його вихованці Волокітін і Кравців стали переможцями чемпіонату 2015 року», - додав Іван Яремко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: