Музею визвольної боротьби урочисто передадуть погруддя сотника УГА Юліана Головінського

У вівторок, 15 грудня, Музею визвольної боротьби урочисто передадуть погруддя сотника УГА Юліана Головінського

 Початок о 16:00 год в приміщенні Музею визвольної боротьби України, за адресою: м. Львів, вул. Лисенка, 23 а.

Передача погруддя для експозиції львівського музею передадуть з ініціативи Обласної організації українських націоналістів та племінника сотника УГА – Любомира Головінського.

Зазначимо, що захід відбудеться в рамках вшанування Героїв національно-визвольної боротьби. 1 грудня з ініціативи Львівської обласної ОУН відзначили 121-і роковини з дня народження Юліана Головінського. На 23 грудня заплановане вшанування пам’яті ще двох героїв – Василя Біласа та Дмитра Данилишина, що спочивають на Янівському кладовищі Львова (Меморіал Українських Січових Стрільців).

Довідка:

Юліан Головінський (01.12.1894-30.09.1930) – сотник Української галицької армії, крайовий провідник Української військової організації та ОУН. Народився 1 грудня 1894 року в с. Радимно, що розташоване на лівому березі Сяну, на пів дорозі між Перемишлем та Ярославом (Респ. Польща). Сотник Головінський був одним з організаторів переходу частин УГА на бік армії УНР у квітні 1920 р. В 1924 р. він стає Крайовим командантом УВО та створює легендарну "Летючу Бригаду", а у 1930 р. – Крайовим провідником ОУН.

Похований він на цвинтарі в селі Великі Глібовичі Перемишлянського району. Також 12 жовтня 2014 року у Львові урочисто відкрили пам'ятник Юліану Головінському.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: