У Львові відбудуться реколекції по-африканськи

Римо-католицька Парафія св. Йоана Павла у співпраці з духовно-пасторальним відділом УКУ запрошує на дні, присвячені приготуванню і святкуванню Різдва. Реколекції (з латинського означає «збирати наново») проведе о. д-р Самуель Сакаба з Нігерії. Розповідатиме про християнську родину та про живе християнство Африки. Студенти з африканських країн, які навчаються у Львові, будуть супроводжувати зустрічі співом.

Християнство в Африці, хоча має своє коріння вже в перебуванні Святого Сімейства в Єгипті і в євангелізації проведеній першими учнями, є в більшості країн молоде (100-200 років). Африка – це континент, в якому є найбільше хрещень дорослих. Складні для пересування дикі ліси призводять до того, що в більшості церков служіння відбуваються без священників, а за проводом лідерів і катехістів. Тому африканські католики є більш зрілі і відповідальні, вміють самостійно організувати своє духовне життя», - зазначає отець Григорій Драус.

Отець Самуель разом з африканськими студентами проведе духовні вправи в каплиці Філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35а) в п’ятницю, 18 грудня, о 18.30 год, в неділю о 12.00 год і в понеділок о 18.30 год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: