На Яворівському полігоні зустрілися Глави оборонних відомств п'яти держав

У вівторок, 15 грудня, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ України ім. Петра Сагайдачного відбулась робоча зустріч міністрів оборони України Степана Полторака, Польщі Антоні Мацеревича, Естонії Ханеса Хансо, Латвії Раймондса Бергманіса та Литви Юозаса Олєкаса. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛОДА

Міністри ознайомилися з ходом спільних навчань українських військовослужбовців, які тренуються пліч-опліч зі своїми колегами із США, Канади, Литви за стандартами НАТО. На трьох навчальних майданчиках військові відпрацьовували навички дій у складі малих груп та підрозділів, опановували сучасні системи контрбатарейної боротьби. Також бійці демонстрували стрільбу з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї під керівництвом інструкторів з Канади та США. Іноземні гості відзначили високий рівень підготовки та масштаби навчань.

"Ми усі чітко розуміємо загрози і знаємо, що співпраця між нашими країнами забезпечує безпеку наших держав, - зазначив Степан Полторак. - У ході проведених зустрічей сплановано подальшу підготовку фахівців та проведення спільних військових навчань. Я особисто задоволений станом і мотивацією наших хлопців до навчання, з яким натхненням інструктори передають свої знання, а також вражений бажанням наших військових вчитися захищати нашу країну".

За його словами, зустріч з міністрами оборонного відомства була дуже цікавою. "Для Збройних сил України – це черговий крок до євроінтеграції і до того, щоб ми з кожним кроком наближали той час, коли вступимо в Євроатлантичний альянс", - додав Степан Полторак.

Нагадаємо, що учора у Києві міністри оборони вищезгаданих п’яти держав підписали спільну заяву з питань розвитку співробітництва в оборонній сфері. У документі наголошено на твердій позиції щодо забезпечення територіальної цілісності України та на тому, що питання протидії російській агресії в Україні залишається на міжнародному порядку денному. Також спільна заява задекларувала готовність до подальшого поглиблення взаємодії в оборонній сфері.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: