Рейтинг соціально-економічного розвитку районів: лідирує Пустомитівщина

У Львівській ОДА підвели підсумки моніторингу соціально-економічного розвитку районів та міст обласного значення Львівщини. Станом на 1 грудня у цьому рейтингу впевнено лідирує Пустомитівський район. Високі результати роботи у минулому місяці продемонстрували також Стрийський та Кам’янка-Бузький райони, які посідають у рейтингу другу та третю сходинку відповідно. А от найгірші показники зафіксовано у Турківському, Самбірському та Старосамбірському районах.  

Про це повідомила заступник начальника управління економіки та стратегічного розвитку Львівської обласної державної адміністрації Валентина Москаленко, пише прес-служба ЛОДА.

Щодо рейтингу міст обласного значення, то, за словами Валентини Москаленко, прогнозовано очолює його Львів, на другій та третій сходинці – Моршин й Трускавець відповідно. Аутсайдерами рейтингу є міста Дрогобич і Борислав.

"У щомісячну рейтингову оцінку районів та міст обласного значення внесено зміни, - зауважила Валентина Москаленко. - Насамперед змінилась методика підрахунку оцінки. Також збільшилась кількість показників, які ми враховуємо під час укладання рейтингу. Зокрема, додались такі показники як податковий борг, будівництво, прямі іноземні та капітальні інвестиції, прийняте в експлуатацію житло".

Загалом райони оцінювали за 30 показниками. Окрім вищезгаданих даних, враховувалися також показники бюджету, в тому числі  основних податків, розвитку промисловості, реєстрації бізнесу.

До речі, усі показники рейтингу розбиті на тематичні групи: економічна ефективність та інвестиції, ринок праці, гаряча лінія 112, бюджетно-податкова політика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: