Садовий рухається слідами Януковича, – забудовники

«Коли значна кількість львів’ян висловлює невдоволення діяльністю мера Садового як господарника, не варто забувати і про авто та квартири у новобудовах у якості подарунків від міста львівським прокурорам, слідчим та іншим правоохоронцям, коли сотні бійців АТО, котрі пройшли війну залишаються навіть без надії на житло. Після гучних заяв Садового про «незаконні забудови», які мали б виділити квартири учасникам антитерористичної операції, будівничі процеси призупинені, відтак питання отримання заслужених квартир залишається під знаком запитання», - заявила координатор громадського руху забудовників Аліна Ярова.

«Останнім часом Андрія Івановича дедалі частіше почали прирівнювати до екс-президента України Віктора Януковича, який прославився неабиякими здобутками у розкраданні державних коштів, впровадженням сімейних схем у владі та резонансними скандалами, які врешті-решт змусили покинути керівника країни свій пост та шукати прихисток у сусідній державі. Відтак, деякі політологи стверджують, що цю ж участь може повторити славнозвісний бургомістр львівський. Зазначимо, що досі ніхто до кінця не підраховував прибутки мера, бо він завжди тримався в тіні, якщо говорити про загальноукраїнський політичний простір. Проте, вправні журналісти уже довгий час займаються розслідуваннями тіньової діяльності Андрія Івановича», - кажуть представники Асоціації забудовників.

Аліна Ярова нагадує, що львів’яни неодноразово протестували проти корупціонерів у міській владі Садового, а систему, що побудували при нинішній міській владі Львова, не відрізняють від тієї, що була збудована за Януковича.

«Привілейоване ставлення міського голови до свого родинного кола породило чимало фактів наявності корупції у Львові та зловживання службовим становищем. Відтак, у серці української культурної столиці успішно почав функціонувати аналог моделі родинно-бізнесових стосунків. Якщо ж простежити, хто сьогодні очолює «золоту ланку» міського бюджету, то сторонніх людей там знайти практично неможливо. Там розташована уся родинна гама Садового. З початку свого правління мер міста зразу ж поставив на керівну посаду свою куму Ксенію Курилишин. Вона стала головою громадської організації «Дирекція з організації святкування 750-тиріччя міста Львова». Всі кошти, виділені на організацію святкування, пройшли через її руки. Чоловік пані Курилишин, Олексій Курилишин через АТЗТ «Універмаг «На Ринку» у 2013 році купив так званий «Старий ЦУМ» за заниженою вартістю. Приміщення на вулиці Шевській площею 1850 метрів пішло «з-під молотка» за 7 млн. грн. Тобто це приблизно 300-400 $ за метр. В той же час вартість нерухомості в історичній частині Львова коштувала не менше 5 тисяч доларів за квадратний метр. Львів через цю «схему» недоотримав майже 70 мільйонів гривень. Цікавий той факт, що у експертів, які проводили оцінку вартості цієї споруди, не виникло жодних запитань до мера та покупця. А все тому, що оцінку вартості проводили в ПП «Львівська експертно-консультаційна служба», директором і власником якої є Андрій-Іван Сарахманевич за сумісництвом чоловік рідної сестри Садового», - нагадує Ярова.

«У сфері будівництва, також є зловживання та корупція, до яких залучені привілейовані особи (друзі та бізнес-партнери Садового), які не сплачують інвестиційні внески, що мали б наповнювати бюджет міста», - твердять забудовники.

Погляд

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: