Військова прокуратура затримала начальника КЕВ Львова на хабарі

Працівники Військової прокуратури Західного регіону України сьогодні, 16 грудня, близько 16:00 затримали начальника Квартирно-експлуатаційного відділу міста Львова Олексія Крисевича за одержання неправомірної вигоди. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі прокуратури.

«Зараз відбувається огляд місця події, слідчі дії. Затримали за частиною 3 ст. 368 ККУ – це одержання неправомірної вигоди поєднане з вимаганням», - розповіла ZAXID.NET представник прес-служби військової прокуратури Юлія Галущак.

За її словами, Крисевич вимагав та одержав ₴15 тис. від суб'єкта підприємницької діяльності за підписання актів прийому-передачі квартир для військовослужбовців - учасників  АТО.

Як інформує МВС, Крисевич раніше отримав від підприємця 5 тисяч гривень. Сьогодні ж, під час отримання другої частини встановленої ним суми, його було затримали «на гарячому».

«Аби убезпечити себе та відвести підозри, військовослужбовець призначив зустріч вдень, просто на вулиці, однак приїхав на неї у форменому одязі. У зазначений час чоловіки зустрілись, посадовцю передали решту грошей – 10 тисяч гривень. З портфеля керівника правоохоронці і вилучили заздалегідь помічені гроші», - йдеться у повідомленні МВС.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на своїй сторінці у Facebook оприлюднив фотографії, які були зроблені під час затримання Олексія Крисевича.

«Грошові кошти вилучені під час проведення огляду місця події у повному обсязі. На даний час проводяться обшуки за місцем роботи та проживання корупціонера. Мені нічого більше сказати. Це жах на крові і сльозах наших військових!»,  - написав він.

Відкрито кримінальне провадження. За одержання неправомірної вигоди посадовцю з Міноборони загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу відносно військовослужбовця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: