Депутати польського Сейму подають до суду на Садового

Заяви Андрія Садового про чотири незаконні забудови у Львові обурили представників польського Сейму, які інвестували у ці будівельні проекти. Зокрема депутатка сусідньої країни Малгожата Марцінкевич переконана, що за гучними словами мера криється корупційна складова. І доводити це іноземці планують у Європейському суді.

Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Марії Чистякової.

Впродовж останнього року одразу кілька польських парламентарів вирішили вкласти свої заощадження у будівництво на Західній Україні. Загальна сума інвестицій сягнула близько ста мільйонів євро. Однак звернення Садового про незаконні будівництва у Львові шокувало представників польського Сейму. Адже виходить, що не міська влада винна, бо ж сама ж надала ці дозволи, а інвестори.

Умисне блокування чотирьох забудовників, яких особисто назвав міський голова Садовий, представники Польщі вважають лобіюванням мерією власних інтересів. Тож зараз вони готують позовну заяву до Європейського суду зі звинуваченням у тиску на бізнес Львівською міськрадою. Цю справу на корупційну складову перевірятиме і спеціальна комісія польського Сейму у боротьбі з корупцією в Україні.

«Я бачу, що тут усі справи вирішують у папках під столом. У Європі так не має бути, а Україна все ж прагне приєднатися до ЄС. Такі дії львівського мера є для мене незрозумілими», – заявила депутат польського сейму 7-го скликання Малгожата Марцінкевич.

https://youtu.be/bYRaqqFCA-g

До слова, логічного пояснення від Львівської мерії, чому ці забудови є проблемними, журналісти так і не отримали. Вагомою причиною такого ставлення до підприємців головний архітектор Львова Юліан Чаплінський вважає інформацію із соцмережі, згідно з якою кількість поверхів забудов є суттєво більшою від задокументованої.

Тим часом забудовники розповідають, де і за скільки слід купувати будівельний проект, щоб отримати погоджувальні документи у стінах Ратуші і далі не мати проблем із веденням бізнесу.

«Було прийнято рішення працювати із фірмою головного архітектора міста, яке він і запропонував. Ціна цього проекту вже становила півмільйона гривень з розрахунку на те, що там дійсно без перешкод буде погоджено усі деталі, всі моменти і висновки», – зізнався представник забудовників ЖК «Галіція» Назар Ревінко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: