Львів’янам доведеться віддати 12 млн євро за трамвай на Сихів

Депутати Львівської міськради погодили умови додаткового кредиту ЄБРР для реалізації проекту продовження трамвайного маршруту №4 до Сихова. Про це повідомив кореспондент «Вголосу».Зокрема, ухвала передбачає погодити ЛКП «Львівавтодор» додатковий кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку, що передбачає залучення коштів на продовження трамвайного маршруту №4 до Сихова, включаючи будівництво колій та лінії електропостачання, проектування доріг, управління дорожнім рухом та інші пов’язані компоненти з ЛКП «Львівавтодор», включно з додатковими інвестиційними компонентами: ремонт колектора, мосту та будівництво з’їзду.

Обсяг та валюта додаткового кредиту – 6 млн євро. Загальна сума кредиту становить 12 млн євро. Термін, на який продовжується кредит з 2015 року, – 9 років, з пільговим періодом 1 рік. Схема погашення кредиту – шістнадцятьма рівними (або максимально рівними) платежами кожні шість місяців після завершення пільгового періоду.

Відсоткова ставка за користування залученими коштами складається з двох частин.

Базис відсоткової ставки, що розраховується на основі шестимісячної Міжбанківської ставки Єврозони (Euribor). Маржа 5,75% на рік, з можливістю підвищення до 6% або зниження залежно від кредитного рейтингу міста та досягнення позичальником показників тарифів, коефіцієнта поточної ліквідності, коефіцієнта борг/EBITDA, коефіцієнта обслуговування боргу, що задовольняє ЄБРР, але не нижче від 3,75%.

Як відзначають у «Свободі», проблеми з трамваєм на Сихів свідчать про некомпетентність Садового та його команди.

Нагадаємо, оціночна вартість проекту «Трамвай на Сихів» становить 25 850 000 євро та містить такі компоненти: кредит Європейського банку реконструкції та розвитку – 12 000 000 євро, грант Європейського банку реконструкції та розвитку – 5 000 000 євро, місцевий внесок – 8 850 000 євро. Сума додаткового кредиту, який надають позичальнику, становить 6 000 000 євро.

Нагадаємо, без заміни колектора на вул. Угорській увесь проект «Трамвай на Сихів» опинився під загрозою зриву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: