Садового просять забезпечити належну оплату праці працівникам ЛМР

Депутат Львівської міської ради від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Петро Адамик звернувся до міського голови Львова з проханням передбачити в бюджеті міста на 2016 рік належний розмір премій працівникам ЛМР враховуючи перевиконання плану надходження коштів до загального фонду бюджету міста у 1 півріччі 2015 року.

Відповідне звернення депутат скерував у четвер, 17 грудня, під час сесії Львівської міської ради.

Наводимо текст звернення повністю:

      Львівському міському голові п. А.Садовому Шановний Андрію Івановичу!

Заробітна плата являє собою один з головних показників і чинників рівня соціально-економічного життя кожної країни, колективу, людини. На сьогоднішній день спостерігаємо різницю між високою вартістю життя і низькою ціною праці.

Так, за відносно короткий проміжок часу відбулося різке зростання цін на  всі групи товарів, суттєво підвищились тарифи на житлово-комунальні послуги, але рівень доходів залишився незмінним. Це стосується і оплати праці працівників органів місцевого самоврядування. У зв’язку з цим, висококваліфіковані працівники належать до категорії бідних, оскільки, навіть маючи роботу, вони фактично не можуть забезпечити себе всім необхідним на кошти, які їм платить держава.

Слід розуміти, що рівень життя всіх працівників, а також їх родин, залежить у першу чергу від рівня оплати праці. Саме заробітна плата є і повинна бути головною складовою доходів населення, підґрунтям життєдіяльності працівників та їх сімей, а відповідно й найбільш потужним стимулом підвищення продуктивності праці.

Таким чином, щоб не підривати загальний рівень впевненості працівників міської ради у майбутньому, слід вжити всіх можливих заходів для підвищення їхнього матеріального забезпечення.

Так, відповідно до Постанови КМУ від 09.03.2006 №268 “Про упорядкування структури та умов оплати праці апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів” (зі змінами) керівники центральних органів виконавчої влади можуть здійснювати преміювання працівників в межах фонду преміювання.

Відповідно до ухвали Львівської міської ради від 10.07.2008 р. № 1920 «Про внесення змін до ухвали міської ради від 13.02.2007 № 558 «Про затвердження Положення про преміювання працівників виконавчих органів Львівської міської ради»(зі змінами) фонд преміювання формується у розмірі не менше 10 відсотків посадових окладів. Середній розмір премії на одного працівника закладається у розмірі не більше 160% посадового окладу. Максимальний ж розмір премії не може перевищувати 300% посадового окладу.

Згідно інформації, розміщеної на сайті Львівської міської ради, у 1 півріччі 2015 року мало місце перевиконання плану надходження коштів до загального фонду бюджету міста. А це, своєю чергою, означає, що міська рада має можливість в межах своїх повноважень та за рахунок власних коштів підвищити заробітну плату шляхом преміювання своїх працівників.

Враховуючи зазначене та керуючись ст.ст. 13, 21 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” ст. 49 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, прошу Вас:

1. Підготувати та винести на наступне пленарне засідання сесії міської ради зміни до ухвали від 13.02.2007 № 558, зокрема:

- встановити мінімальний розмір премії на одного працівника у розмірі не менше 300% посадового окладу;

- встановити максимальний розмір премії на одного працівника у розмірі не більше 600% посадового окладу.

2. Передбачити в бюджеті міста на 2016 рік фонд преміювання працівників Львівської міської ради відповідно до вище запропонованих змін.

Про результати розгляду зазначеного звернення прошу повідомити мене у термін визначений ч.2 ст. 13 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад».

 

Прес-служба Львівської міської організації «Блоку Петра Порошенка Солідарність»

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: