На каналізаційній насосній станції 4 встановили станцію дозування реагентів «Феррокс»

Як проінформували у ЛМКП «Львівводоканал», упродовж 2012-2014 років українські та іноземні фахівці здійснювали дослідження та напрацьовували шляхи розв'язання проблеми боротьби з неприємними запахами.

За рахунок коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища були проведені наукові та лабораторні екологічні дослідження і спостереження за забрудненням атмосферного повітря, виявлення джерел забруднення навколишнього природного середовища на території м. Львова.

Відтак, було встановлено пряму залежність утворення неприємного запаху від концентрації органіки у каналізаційних стоках, температури стоків і повітря, а також тривалості їх транспортування напірними колекторами у міську каналізацію.

Одним з місць із значним перевищенням вмісту сірководню є перехрестя проспекту Червоної Калини - вул. Угорська, де у каналізаційну мережу надходять каналізаційні стоки з двох каналізаційних насосних станцій (КНС-4 та КНС-5), що обслуговують Сихівський житловий масив.

«Довжина цього напірного колектора 3 км, і це є характерне місце утворення та накопичення неприємного запаху Ми запозичили досвід польських колег і влаштували установки з дозування хімреагентів, які перешкоджатимуть біологічному розпаду органічних забруднень та виділенню сірководню в атмосферу. Аналогічна технологія успішно впроваджена у Вроцлаві, де у 2005 році збудовано 8 станцій дозування хімреагентів», - зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».

Попередні дослідження з експериментальним дозуванням хімреагенту «Феррокс» на КНС-4 та КНС-5 засвідчили його про високу ефективність: зменшення вмісту H2S (сірководню) від 70 до 7 ppm (допустиме 30 ppm).

Згідно з експертним висновком, загальна вартість будівництва двох станцій дозування складає 3,065 млн. грн. У 2015 р. для будівництва станції дозування на КНС-4 з екологічного фонду Львівської міської ради виділено 1,9 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: