2015 рік у Львові: інфраструктурні зміни

Протягом 2015 року у Львові реалізовано чимало інфраструктурних проектів. Ремонти доріг, хідників, двориків, облаштування велосипедних доріжок тощо. Подаємо короткий звіт. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Ремонтуємо дороги. Капітальний ремонт провели на понад 263 тис. м.кв. міських шляхів. Серед найбільших об’єктів – вул. Лисенка, пр.Свободи, вул.Сихівська, пр.Червоної Калини, вул.Промислова, вул.Пасічна, вул.Богданівська, вул.Ак.Богомольця, вул.Польова, вул.Кн.Ольги-Трускавецька, вул.Сокільницька, Тролейбусна тощо. Автентичну бруківку повернули на пр.Свободи. Також тут з використанням спеціальних скляних куль облаштували окрему смугу для руху громадського транспорту. Для розвантаження транспортних потоків облаштовано з’їзди на перехресті вул.Наукова-Стрийська-Хуторівка. Впродовж року на магістралях міста проводили і поточні ремонти дорожнього покриття. Впроваджено відокремлені смуги для громадського транспорту на 2 вулицях - на пр. Свободи та вул. Городоцькій. (фото 1)

Якісне покриття на хідниках. Відремонтовано понад 128 тис. м. кв. тротуарів. Серед найбільших об’єктів – хідники на вул.Пасічна, вул.Богданівська, пр.Свободи, вул. Винниченка, Волоська, пр.Чорновола, пр.Шевченка, 3-5, пр.Свободи, вул.Листопадового Чину, вул.Митрополита Андрея, вул.Б.Хмельгницького, 116-122, вул.Зелена вул.Дж.Вашингтона до будинку №111, вул.Величковського-Прилбицька, вул.Кортумівка, вул.Кавалерідзе, 8-14, вул.Хуторівка, 30, вул.Стрийська, 109, вул.Угорська, 1-21, вул.Панаса Мирного, вул.Петлюри, вул. Трускавецька, вул.Кульпарківська-В.Великого, вул.В.Великого від будинку №103 до вул.Симоненка, алея біля школи №36, вул.Петлюри тощо. (фото 2)

Замощуємо двори. Відремонтували 55 дворових територій. При ремонті внутрішніх дворів використовують бруківку та плитку, оскільки цей матеріал має більший термін експлуатації. Серед відремонтованих дворів – вул.Лінкольна, 45-47, вул.Грекова, 8, вул.Окуневського, 1, вул.Довбуша, 1а, 7, 11, вул.Дорошенка, 23, вул.Кубійовича, 29, вул.Стрийська, 28, пр.Свободи, 1/3, вул.Патона, 2/2, 2/5, 2/7, 2/3, 2/6, 2/12, вул.Сигнівка, 52, вул.Городоцька, 213а-215а, вул.Наукова, 22, 59, 57, 100, 102, 86, вул.Лазаренка, 9, 7, вул.В.Великого, 75-81, 101, 30, 32, 29-31, вул.Бойчука, 3, вул.Сихівська, 7, 28-30, Дністерська, 2, Дунайська, 1-7 тощо. (фото 3)

Більше простору для пішоходів. Вул. Леся Курбаса стала пішохідною. Вона зроблена на одному рівні, тобто немає поділу на дороги і тротуари. Старе асфальтне покриття замінили на штучну бруківку. За кошти спонсорів влаштовано підсвітку, вуличні меблі та велостійки, за кошти громадськості придбано зелені насадження. (фото 8)

Сихову – трамвай. Виконано приблизно 40% необхідних робіт. Тривають найскладніші роботи – будівництво двох каналізаційних колекторів відкритим та закритим способами. Будівництво трамвайної колії, яка сполучить найбільший житловий масив з центром міста, фінансує міська рада та ЄБРР, грантовими коштам до проекту долучився уряд Німеччини. Довжина колії – 11,5 км у дві сторони. З Сихова до центру трамваєм можна буде заїхати за 25-30 хв. Користуватися трамваєм сихівчани зможуть вже у 2016 році. (фото 4)

Реконструкція площі та скверу біля Собору Юра. В місті стартували роботи з реконструкції пл. св. Юра та облаштування скверу, з подальшим встановленням пам’ятника до 150-річчя від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. В липні встановили та освятили пам’ятник, а зараз триває будівництво нової дороги. Опісля проведуть санацію скверу та висадку зелених насаджень. (фото 5)

Більше велошляхів. Збудовано понад 60 км велодоріжок. Найбільші об’єкти у 2015 році – вул.Стуса (до входу в парк «Залізні води»), пр.Чорновола, вул.Шевченка (від зупинки трамваю №7 до Рясного), вул. Листопадового Чину, просп. Свободи і пл. Міцкевича. В місті близько 500 велопарковок. (фото 6)

Перший муніципальний велопрокат. Німецька компанія NextBike Україна змонтувала перші 5 терміналів системи муніципального велопрокату у Львові: на пл. Ринок, біля бізнес-центру «Технопарк» (вул. Героїв УПА), Аквапарку (вул. Княгині Ольги), Львівського національного університету імені І. Франка (вул. Університетська) та Національного університету «Львівська Політехніка» (вул. Чупринки-Бандери). Наступного року кожен термінал укомплектують 10-12 велосипедами. Львів – перше місто України, де ця компанія вирішила реалізувати такий проект. Загалом NextBike Україна планує до березня 2016 року довести кількість терміналів до 22. (фото 7)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: