Нардепи зі Львівщини лобіюватимуть підтримку профтехосвіти у Держбюджеті на 2016 рік

Про розвиток професійно-технічної освіти, інфраструктурних проектів, а також фінансування освітньої, соціальної та культурної галузей йшлось на зустрічі з народними депутатами, яка відбулась 18 грудня у Львівській облдержадміністрації. Саме такі пріоритети область пропонує підтримати народним обранцям у проекті Державного бюджету на 2016 рік. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Значну увагу нардепів голова Львівської ОДА Олег Синютка звернув на те, що в проекті Держбюджету 2016 року заплановано передати професійно-технічну освіту на місцевий рівень. Йдеться про фінансування таких навчальних закладів лише з місцевих бюджетів.

"Це апріорі неправильно, бо це може призвести до знищення профтехосвіти, - підкреслив Олег Синютка. - Такі рішення загрожують закриттям тих навчальних закладів, які розташовані у районах. І, як наслідок, ми можемо втратити робітничі професії".

Директор обласного департаменту фінансів Олег Демків також озвучив пропозицію відновити субвенції з державного бюджету на підготовку робітничих кадрів в сумі 570 млн грн.

Львівська ОДА також пропонує у проекті Державного бюджету на 2016 рік передбачити фінансовий ресурс на реконструкцію перинатального центрупідтримку вугільної галузі та культурну спадщину. Значних коштів потребує й соціальна сфера, зокрема для придбання шкільних автобусів, комп'ютерів, карет швидкої допомоги.

Фінансова підтримка дозволить продовжити або завершити ті інфраструктурні проекти, які розпочалися в 2015 році. Це стосується ремонту доріг, проведення протипаводкових заходів, будівництва житла для сімей загиблих в АТО,  реконструкції приміщень театру Марії Заньковецької та збереження спадщини ЮНЕСКО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: