Кабмін виділив на реставрацію Жовківського замку 3,8 млн грн

Для реставраційних робіт у Жовківському замку, що на Львівщині, виділено 3,8 мільйона гривень. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Ці кошти скерують на співфінансування українсько-польського проекту транскордонного співробітництва "Скарби прикордоння – охорона культурної спадщини".

З українського боку для реставрації обрали саме історико-архітектурний заповідник у м. Жовква, а з польського – монастир у Старій Вісі (Підкарпатське воєводство). Проект "Скарби прикордоння – охорона культурної спадщини" один з небагатьох, що передбачає фактичну реставрацію важливої історичної пам’ятки архітектури.

Загальна вартість проекту – 3 965 382,90 євро, з яких 1 326 351,33 євро виділені для української частини проекту. Обов’язковий власний внесок української сторони передбачено в сумі 154 943,00 євро, що становить 10% від вартості української частини проекту.

Нагадаємо, що 4 грудня під час зустрічі з народними депутатами від Львівщини було озвучено необхідність додаткового фінансування міжнародного проекту із реконструкції Жовківського замку на суму 3,8 млн грн. Державний історико-архітектурний заповідник у м. Жовкві став учасником проекту у 2013 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: