У галереї Львівської національної академії мистецтв відкривають арт-проект «Мімікрія»

У четвер, 24 грудня, о 15:00 год. у галереї Львівської національної академії мистецтв відбудеться відкриття виставки «Мімікрія», що демонструє творчі пошуки, експерименти та досягнення студентської молоді в сфері сучасного мистецтва. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

На виставці будуть представлені твори сучасного живопису та медіа-арту студентів І – IV курсів кафедри монументального живопису ЛНАМ виконані поза межами академічного навчального процесу. Це своєрідна спроба прослідкувати єдину школу, водночас надаючи повну свободу творчого самовираження учасникам проекту.

«Тема «мімікрії» відсилає нас до основ буття, основних інстинктів людства в умовах сучасної урбанізації та відслідковує поведінку людини в умовах повної свободи вибору. Мімікрія (фр.mimétisme) − наслідування, імітація. Властивість деяких організмів імітувати зовнішній вигляд або інші ознаки інших непов'язаних організмів або неживих об'єктів, яка виробилась в ході еволюції як захисна реакція. Для створіння з ознаками свідомості, воно є центром всесвіту, саме тому художники обрали цей термін основою концепції проекту. Він характеризує низку станів і реакцій взаємодії між людьми − асиміляція, бунт, вплив на людей і залежність від впливу інших людей, розчинення і проявлення. Взаємодія між людьми по істині малює чудернацьке мереживо духовної, історичної і культурної картини людства», - зазначають організатори.

Учасники: Жанна Оніпко, Валентина Слівко, Тамара Стефанишин, Надія Шепітчак, Дар’я Пащенко, Борис Гаврилюк, Інна Харчук, Анна Узун, Ліза Жданова, Анна Ануфрієва, Євген Лісняк, Юлія Семків, Марія Корокова, Андрій Грабовський, Віталій Свищ, Наталка Харів.

Куратор проекту – Жанна Оніпко.

Організатори запрошують відкрити нові грані творчості молодого покоління львівських художників у Галереї ЛНАМ.

Експозиція «Мімікрія» триватиме до 15 січня 2016 р.

Адреса: м. Львів, вул. Кубійовича, 38 (подвір’я лабораторного корпусу). Години роботи Галереї: понеділок – п’ятниця, 10:00 – 16:00 год.

Контакти: [email protected], тел.: (032) 253 35 12.

Офіційна сторінка у Фейсбук: https://www.facebook.com/galleryLNAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: