Бібліотекарям презентували нову концепцію розвитку читалень

На Львівщині потрібно реалізувати нову стратегію розвитку бібліотечної справи. Про це йшлося під час розширеної наради голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з працівниками бібліотек районів та міст обласного значення. Про це повідомила прес-служба ЛОДА

"Від вас дуже багато залежить, а саме наскільки наші люди, а особливо діти, переорієнтують частинку свого часу з телевізора чи комп'ютера на книжку, - зазначив Олег Синютка. - Все що від мене потрібно я зроблю і допоможу. Але й від бібліотекарів сьогодні залежить освіченість наших людей. Я думаю, на вас можна розраховувати і покластися".

Директор департаменту з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Христина Береговська, презентуючи стратегію розвитку бібліотечної справи, наголосила, що слід переформатувати роботу бібліотек в районах та селах області.

"Бібліотекар має стати ініціатором і мотиватором того, щоб люди прийшли в читальні, - наголосила Христина Береговська. - Ви маєте знати свою аудиторію і свого потенційного читача, щоб розуміти для кого працюєте".

Важливим кроком керівник департаменту назвала поповнення бібліотечних фондів, які відбуватимуться за кошти бюджету і за допомогою спонсорів.

"У 2016 році ми очікуємо фінансування в розмірі 1, 9 мільйонів гривень, які підуть на закупівлю нових книг та організацію різних концептуальних заходів в області, щоб зробити наші бібліотеки інтерактивними", - додала Христина Береговська.

З її слів, на Львівщині з січня стартуватиме проект "Книгоманія", який допоможуть здійснити організатори Форуму видавців. В межах цього проекту планується залучити якомога більше дітей шкільного віку до читання. Школярі братимуть участь у різноманітність акціях, конкурсах, а кращі читачі зможуть відвідати зразкові бібліотеки не лише в Україні, а й за кордоном.

Окрім того, бібліотекарі, яких не збирали разом уже понад 10 років, озвучили низку проблемних питань. Зокрема, йшлося про оптимізацію сільських бібліотек і їх подальше фінансування. Також бібліотекарі наголошували на незадовільному матеріально-технічному забезпеченні, невисоких зарплатах та необхідності оновлення бібліотечних фондів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: