"Свобода" оприлюднила заяву щодо бюджету Львова

На пленарному засіданні Львівської міської ради 24 грудня 2015 року винесено на розгляд депутатського корпусу проекти ухвали про міський бюджет Львова на 2016 рік.

Фракція ВО «Свобода» у Львівські міській раді має ряд критичних зауважень щодо процедури розгляду та змісту проекту бюджету міста Львова на 2015 рік, а саме:

1)    Проект ухвали «Про міський бюджет міста Львова на 2016 рік» попередньо не було опубліковано на сайті Львівської міської ради згідно з вимогами Регламенту Львівської міської ради та ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

2)    Не відбулось жодних громадських слухань із залученням експертних громадських організацій. Нагадаємо, що на початку 2015 року при розгляді проекту бюджету відбувались широкі обговорення в великій сесійні залі Львівської міської ради, які транслювались  в онлайн режимі. Очевидно, що суспільство вимагає широкого і прозорого обговорення бюджету.

3)    Під час бюджетних слухань, які тривали два дні, не виступив жоден керівник управління, комунального підприємства чи установи.

4)    Під час презентації проекту міського бюджету узагалі не було розшифровки щодо доходів і видатків бюджету. Більш того - не було надано програм , які є підставою для бюджетних призначень.

5)    Вважаємо неприпустимим до затвердження нової структури виконавчих органів Львівської міської ради збільшувати фінансування на апарат управління на суму 50 мільйонів гривень. Більш того - без додаткових нормативних актів міської ради ці кошти можуть бути самовільного використані на власний розсуд навіть у першому півріччі 2016 року

6)    Вважаємо за недоцільне виділяти 1 млн 532 тисячі  для адміністрації міського голови на промоцію міста - щороку цими питаннями займалось управління туризму міської ради.

7)    Наголошуємо на тому, що у проекті міського бюджету знято будь-яке фінансування на заходи з упередження аварій у житлово-комунальному господарстві.

8)    Неприпустим та безвідповідальним вважаємо рішення припинити фінансування програми створення бази (реєстру) об’єктів нерухомості у м. Львові

9)    Вважаємо неприпустимим виділення коштів на благоустрій ( покіс трави, прибирання, поточний ремонт, ремонт турнікетів) без детальної розбивки по видах робіт

10) Вважаємо неприпустимим виділення 8 мільйонів 759 тисяч на закупку піскосуміші – на всіх складах відповідних комунальних підприємств при районних адміністраціях є більш ніж достатній запас із попередніх років.

11)  У представлених документах щодо проекту міського бюджету не відображено фінансування програм «успішний вчитель» і «успішний тренер».

12)  Із проекту ухвали про міський бюджет вилучено положення про погодження комісією фінансів та планування бюджету фінансування поповнення статутного капіталу комунальних підприємств. Таким чином, суттєво ускладнюється процедура контролю за цільовим використанням бюджетних коштів комунальними підприємствами

13) У проекті міського бюджету не закладено суми на фінансування медикаментів в заклади охорони здоровя з міського бюджету.

14) Вважаємо необгрунтованим істотне збільшення фінансування в обсязі два мільйони триста тисяч гривень на діяльність комунальної установи «Інститут міста» - діяльність цієї установи суміжна із діяльністю усього блоку виконавчих органів, які підпорядковані заступнику міського голови з питань розвитку.

Зміст цього бюджету та спосіб його прийняття є верхом цинізму міського голови та виконавчих органів, виявом особливої неповаги до громади міста. Закликаємо колег-депутатів не брати участі у цій авантюрі. Вимагаємо врахувати наші зауваження, провести широке громадське обговорення головного фінансового документа міста за участю експертних та професійний середовищ Львова.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: