Управління юстиції у Львівській області підбила підсумки роботи за 2015 рік

Сьогодні, 25 грудня, відбулась прес-конференція на тему: «Підсумки роботи львівської юстиції у 2015 році. Які зміни в територіальних органах юстиції слід очікувати у 2016 році», повідомляє Дивись.Інфо.

За словами начальника головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослава Жукровського, у 2015 році було впроваджено і ініційовано ряд проектів, більшість з яких були ефективними.

«У 2015 році львівська юстиція єдина в країні сформувала команду не з системи, міністр дав карт-бланш для тих людей, в органи юстиції влились реально молоді люди, за моїми оцінками оновлення близько 15 %, в 2016 ми цю цифру збільшимо і будемо оновляти кадри, - сказав Ярослав Жукровський.

Також Ярослав Жукровський додав, відбулись звільнення багатьох керівного складу, за останніх кілька місяців третина начальників районних управлінь і відділів виконавчих служб була звільнена за згодою сторін, адже вони зовсім не вражали своєю роботою.

Заступник начальника головного територіального управління юстиції у Львівській області з питань державної реєстрації Оксана Куманська-Нор розповіла 2016 рік є в виграші, в першу чергу тим, що  міністерство юстиції проводить відкриті конкурси, які ми будемо й надалі впроваджувати. Також ми надаємо можливість молоді усвідомлювати, що в юстиції можна роботи кар'єру.

«Стосовно в сфері державної реєстрації то в цій сфері відбувається "бум" реформ, які є в процесі. В першу чергу переломним моментом став той факт що було прийнято закони у сфері децентралізації, згідно закону з 1 січня і до 30 квітня органи юстиції позбавляються такої функції - як державна реєстрація, ці функції є зовсім не притаманним органам юстиції і вони будуть відібрані та передані місця органам місцевого самоврядування, нотаріусам і ЦНАП», - сказала Оксана Куманська-Нор.

«Що стосується змін в управлінні юстиції ми започаткували ряд пілотних проектів, це зокрема онлайн реєстрація шлюбу та реєстрація і видання свідоцтва про народження дитини одразу в пологовому будинку. Через веб портал в межах львівської області надійшло 66 звернень про державну реєстрацію шлюбу, що стосується пілотного проекту про видачу свідоцтва новонародженим дітям одразу після народження в пологовому будинку, то було видано 423 свідоцтва», - додала Оксана Куманська-Нор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: