У Львові освятили пам’ятник авторові гімну України Михайлові Вербицькому

У неділю, 27 грудня, у Львові у рік 200-річчя від дня народження відкрили та освятили пам’ятник авторові гімну України о. Михайлові Вербицькому. Монумент встановили на розі вулиць Бандери - Чупринки - Вербицького. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

Відзначив постать видатного композитора та його діяльність голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

"Михайло Вербицький ввібрав у себе усі найкращі риси українського народу та зумів у словах державного гімну витворити нашу ідентичність, - наголосив очільник ЛОДА. - Сьогодні особливий день для Львівщини та всієї України. Ми не просто освятили пам’ятник авторові національного гімну тут, в осередку української духовності та культури, а й отримали ще один державний символ, який нагадуватиме про етнічні кордони нашої держави – від Сяну до Дону".

https://www.facebook.com/ihor.vasiunyk/posts/816655651789593?pnref=story

Голова громадського комітету з питань спорудженням пам’ятника, відомий поет Ігор Калинець зазначив, що один із найвідоміших композиторів 19 ст є автором, окрім національного Славня, ще кількох гімнів: таких як "Мир вам, браття, ми приносим", "Верховино, світку наш", "Отче наш".

Особливу подяку, зокрема, висловили голові Львівського суспільно-культурного  товариство "Надсяння" Володимиру Середі, який особисто займався питаннями виготовлення та встановлення пам’ятника композиторові.

Зазначимо, що монумент постав на доброчинні пожертви. Проте на сьогодні збір коштів ще триває.

Довідка:

Авторами пам’ятника є Володимир і Андрій Сухорські. Композиція має висоту 2,9 м та складається з бронзової скульптури – постаті о. Михайла Вербицького та гранітної стели, на якій вирізьблені ноти мелодії Українського Славня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: