Митники та експортери обговорили нововведення впроваджені Угодою про асоціацію між Україною та ЄС

У Львівській торгово-промисловій палаті в рамках роботи її Комітету з питань зовнішньоекономічної діяльності відбувся «Круглий стіл» на тему «Набуття чинності Зони вільної торгівлі між Україною та ЄС : яких змін чекати підприємствам». Участь у заході взяти представники підприємств - членів палати, урядового офісу з європейської інтеграції, працівники Львівської митниці ДФС. Про це повідомила прес-служба ДФС.

Учасники зустрічі обговорили питання забезпечення імплементації положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в частині видання та верифікації сертифікатів походження форми "EUR.l", видання та підтвердження сертифікатів про походження, а також питання уповноваженого (схваленого) експортера. Було акцентовано увагу підприємців на тому, що митниця видаватиме сертифікати безкоштовно, окрім того, саме митниця на бажання підприємств-експортерів, які є виробниками товарів, може надати статус уповноваженого (схваленого) експортера, що дає право експортувати українську продукцію до країн ЄС без подання сертифіката "EUR.l".

Під час зустрічі працівники митниці відповіли на низку запитань, які цікавили експортерів, також погодились і в подальшому, при потребі, проводити аналогічні заходи, аби своєчасно оформляти необхідні сертифікати.

Як відомо, з 01 січня 2016 року сертифікат з перевезення товару "EUR.l" має бути виданий митними органами країни експорту на письмову заяву експортера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: