На площі перед Оперним театром облаштували відеоспостереження

Як розповів директор ЛКП «Муніципальна дружина» Юрій Діль, на площі перед Оперним театром облаштували систему відеонагляду.Про це повідомила прес-служба ЛМР.

«На сьогодні ми можемо відслідковувати в онлайн режимі площу перед Оперним театром, зокрема, бачимо все, що відбувається навколо головної ялинки міста. На жаль, так сталося, що у центрі міста не було відновлено системи відеонагляду, яка охоплює частину площі біля Оперного театру. Зараз зображення з кількох камер ми вже бачимо», - сказав Юрій Діль.

Загалом, найближчим часом у центрі міста влаштують 50 камер відеоспостереження, які будуть об’єднані в одну мережу. «В нас є підписаний Меморандум між міською радою, СБУ та поліцією, що ми всі камери об’єднуємо в одну мережу для того, щоб кожна зі структур могла отримувати потрібну для себе інформацію. Для нас, як для органу місцевого самоврядування, найважливішими є комунальні питання», - сказав Юрій Діль.

За його словами, наступного року в місті планують встановити 200 сучасних камер відеоспостереження.

«За оцінками закордонних експертів, в такому місті як Львів необхідно було б встановити 1,5 тис. камер відеоспостереження», - сказав Юрій Діль.

Як наголосив Юрій Діль, проект щодо відеонагляду скерований на те, щоб місто і мешканці розуміли, що вони у безпеці. «До прикладу, щоб мешканці знали, що якщо у них викрали велосипед чи автомобіль, то він буде знайдений впродовж 24 годин. Говорити про те, чи потрібна система відеонагляду для міста, є, напевно, недоречно. Такі міста як Щецин, Гданськ, Люблін, Жешув слідкують як за кримінальною ситуацією, за транспортними розв’язками, за аваріями, щоб переключити світлофори, потоки і т.д., так і за комунальними проблемами теж», - сказав Юрій Діль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: