На Сихові встановили 40 екостанцій з пакетами для прибирання за собаками

Тепер львів’яни піклуватимуться про чистоту рідного міста ще більш ретельно. Адже наприкінці грудня у Сихівському районі Львова встановлено 40 екостанцій для прибирання за собаками. Екопроект ініціативи Dog-Friendly City («Місто, дружнє до собак») львів’янки Ольги Кирилович та активістів громадської ініціативи Dog-Friendly City («Місто, дружнє до собак»), яка виникла під час конкурсу молодіжних проектів «Lviv Young Project» відділу кадрів Львівської міської ради став одним із переможців програми «Будуймо ЕКО Україну разом!» від еко-бренду «Чернігівське». Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Загальна сума інвестицій, зроблених брендом на втілення проекту, склала 135 436 грн. Реалізатор проекту – Українська Біржа Благодійності.

Згідно з проектом «Встановлення спеціальних станцій для прибирання за собаками у Львові», паркові зони та вулиці міста обладнані спеціальними станціями-смітниками, які містять бокс із пакетами для прибирання за тваринами, інструкцію щодо їх використання і контейнер для сміття. Окрім свого функціонального призначення, станції також покликані компенсувати нестачу смітників у певних локаціях. До кожної станції в рамках еко-проекту придбано піврічний запас біопакетів (250 тисяч), а також великі смітникові пакети для зручності комунальних працівників. Важливо, що ці новітні біопакети розкладаються на вуглекислий газ та воду протягом 3 років.

Оскільки у Львові наразі немає єдиної реєстраційної бази домашніх тварин і, відповідно, немає точних даних, яка саме кількість тварин проживає на Сихові, було складно розрахувати, яка кількість пакетів буде достатньою, приміром, на піврічний період. Тому було визнано недоцільним розпорошувати 40 станцій по всьому Львову, натомість, обрано один район для визначення витрат біопакетів, а також для загального відстеження ефективності запровадження таких станцій у місті. Локації встановлення станцій на Сихові визначалися, відповідно до опитування мешканців Львова, проведеного влітку 2015 року. Як власники собак, так й інші городяни могли повідомити організаторам проекту про «гарячі точки» по всьому Львову, де найнеобхідніше встановлення таких станцій.

Наразі забір сміття зі станцій, разом зі сміттям зі звичайних смітників, здійснюють працівники львівських комунальних підприємств (ЛКП), на території яких вони встановлені, та їх підрядні організації. Обслуговування станцій не потребує додаткових робочих одиниць, а їх встановлення суттєво розвантажує працівників ЛКП, оскільки прибрати сміття з урни легше, аніж прибирати фекалії з газонів і тротуарів.

Тож завдяки зручним інноваційним конструкціям, власники собак, які мешкають на Сихові, можуть легко і швидко прибирати за своїми домашніми улюбленцями, не створюючи незручностей для тих, хто також прогулюється містом. Для додаткової зручності власників собак всі місця розміщення станцій нанесені на мапу сервісів для домашніх тварин hvist.org, а на самі станції нанесено QR-код, який містить посилання на цю мапу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: