У грудні львів’яни збільшили середню оцінку за роботу депутатів міської ради

У грудні соціологічне дослідження «Львівський омнібус», яке проводиться протягом вже півроку Центром досліджень та комунікацій «Active Group», виявило зростання середньої оцінки за роботу депутатів Львівської міської ради. Позиції чинного міського голови та комунальних служб залишилися на тих самих позиціях, що і минулого місяця.

Коли людина вперше потрапляє у Львів, вона відчуває, що опинилася не у звичайному місті України. Так, культурна столиця з кожним роком закохує в себе все більше і більше туристів. Наскільки ж задоволені львів’яни поточним станом справ у власному місті та як змінилося їх ставлення до адміністрації міста у грудні, з’ясовували ми, Центр досліджень та комунікацій «Active Group», та наш «Львівський омнібус».

садовийРозпочнемо ми із перегляду оцінок очільника славетного міста Лева – Андрія Садового. У грудні 10,6% респондентів поставили максимальний бал за роботу свого мера, що трохи більше, ніж у попередній місяць (8,8%). «Львівський омнібус» показав, що найбільш розповсюдженою оцінкою були 4 бали. Так, «добре» пану Садовому поставили 38,4% львів’ян, що взяли участь в опитуванні. А от «трійок», навпаки, у грудні було найменше (27,8%) за період проведення омнібусів у Львові. Не змогли оцінити більше, ніж на «два» та «один» бали, 13,6% та 9,6% респондентів відповідно. Так, грудні Львівський міський голова зміг втримати свою середню оцінку за позначці «3,3».

Покращили своє становище в очах львів’ян депутати міської ради. У грудні кількість «одиниць» та «двійок» зменшилася до 21,8% та 22,8%. Нагадаємо, що ще у листопаді народні обранці отримали 1 бал від 27,3% та 2 бали від 32,6% респондентів. У грудні кількість тих, хто оцінив роботу депутатів Львівської міської ради, у «задовільно» становила 37,1%. Максимальні бали «чотири» та «п’ять» народні обранці отримали від 14,1% та 4,1% респондентів. Такі результати вплинули на середню оцінку слуг народу, із 2,2 у минулому місяці вона виросла до 2,6 у грудні.Коммунальные-службы-

Комунальні служби у перший зимовий місяць, на думку майже чверті (24,8%) респондентів, не напрацювали більше, ніж на 1 бал. Ще чверть (24,1%) оцінили роботу комунальників у 2 бали. «Трійку» за роботу комунальних служб виставили 31,2% опитаних львів’ян. Не так все погано із технічним обслуговуванням міста на думку тих, хто поставив 4 бали львівським комунальникам, таких у грудні набралося 18,3% від кількості респондентів. Не обійшлося і без «п’ятірок». Так, 1,6% респондентів вважають, що у грудні комунальники працювали на «відмінно».

Як же виглядає у цілому розвиток міста, на думку львів’ян? 30,2 % респондентів переконані, що культурна столиця розвивається цілком у правильному напрямку. «Швидше в правильну» сторону розвивають місто його очільники – така думка 43,7% опитаних львів’ян. Трохи інакше уявляють Львів у майбутньому 18,1% респондентів – вони відповіли на наше запитання «швидше в не правильному». І цілком незгодні із обраним вектором розвитку Львова 8% учасників омнібусу.

19 та 20 грудня 1824 респондентів мали змогу відповісти на наші запитання та, тим самим, сформулювати своє ставлення до керівництва міста, оцінивши їх роботу за п’ятибальною системою. Польова фаза дослідження проводилась у Львові компанією «Active Group» останні вихідні кожного місяця в рамках проекту «Львівский омнібус». Похибка не перевищує 2,5%. З публічним звітом дослідження можна ознайомитись за посиланням.

Довідка:

Проект міських омнібусів компанії «Active Group» розпочався у червні 2015 року. В рамках проекту проводяться регулярні (щомісячні) опитування на замовлення декількох замовників із різними завданнями, які спільно його фінансують. В кожному опитуванні є запитання, ініційовані компанією «Active Group» з метою їх подальшої публікації для широкого загалу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: